Κυβέρνηση: 100 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις για ηλεκτρικά, αρχικά (+video)

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διάλεξε η κυβέρνηση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης και των κινήτρων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Βρείτε μας στο
Μητσοτάκης κίνητρα ηλεκτρικά οχήματα

Με στόχο ένα στα τρία νέα οχήματα στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικό έως και το 2030, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση δίνοντας παράλληλα οικονομικά αλλά και άλλου τύπου κίνητρα για την αγορά οχημάτων χαμηλών αλλά και μηδενικών ρύπων.

Σε πρώτη φάση το πιο σημαντικό από αυτά που ανακοινώθηκαν είναι τα 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ως επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων -και ηλεκτρικών δικύκλων και ποδηλάτων- του επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπολογίζεται ότι με το παραπάνω ποσό θα καλυφθεί περί το 25% του κόστους απόκτησης ενός νέου τύπου οχήματος, με το ποσό να αφορά “14.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα”. Το όφελος άνα μονάδα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του σχεδίου θα φτάνει έως τα 10.000 ευρώ αν συνυπολογιστούν το “οικολογικό μπόνους” και οι σχετικές φοροαπαλλαγές, ώστε να γίνουν τα ηλεκτρικά “πιο προσιτά στο μέσο εισόδημα”. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για την αντιστάθμιση στο αρχικό υψηλότερο κόστος ενός ηλεκτρικού μοντέλου έναντι ενός συμβατικού που ανέρχεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς του σχεδίου περίπου κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ ετησίως “από ανεφοδιασμό αλλά και από συντήρηση.”

Το πρόγραμμα “ηλεκτρικά” θα επιδοτεί κατά 15% την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών και θα επιδοτεί επίσης και κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προσθέσει ότι τα ηλεκτρικά θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα παντού, ενώ για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης, ενώ οι δαπάνες για την φόρτιση τους θα εξαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα.

Αναφορικά με τα έσοδα των εταιριών ανακοινώθηκε ότι από το κόστος αγοράς ή μίσθωσης ενός ηλεκτρικού οχήματος θα εκπίπτει το 50% με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 70% στα νησιά.

Οι εν λόγω απαλλαγές επεκτείνονται και στα έξοδα εγκατάστασης για τα εταιρικά σημεία φόρτισης, ενώ αυξάνεται παράλληλα και ο συντελεστής απόσβεσης παγίων για τις εταιρίες που έχουν στη χρήση τους αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ή plug-in υβριδικά.

Ο πρωθυπουργός, με φόντο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα (σας έχουμε μιλήσει γι αυτό εδώ), στη Σύρο το 1973, χαρακτήρισε το συνολικό Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης ως ολιστικό αφού “αφορά το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες, τους δήμους, αφορά προφανώς την αγορά, αφορά σε όλες τις εκφάνσεις και την κοινωνία των πολιτών”. Αυτή την “Πράσινη Συμφωνία” την υπέγραψαν 19 φορείς και δύο υπουργεία. Παράλληλα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχέδιο ως “ένα σημαντικό βήμα για ένα ελπιδοφόρο και πιο καθαρό μέλλον” αλλά και “μια πολιτική που απαντά και στη μιζέρια του χθες αλλά και στην δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα”.

Δείτε και ακούστε το σχέδιο της κυβέρνησης και τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο ακόλουθο video, από το επίσημο κανάλι του στο Youtube.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr