Με δύο 9X8 Hypercars θα συμμετέχει φέτος η Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA με τον εναρκτήριο αγώνα να πραγματοποιείται στις 28 Φεβρουαρίου στο Lusail International Circuit για τα 1.812 χλμ. του Κατάρ.
Διαβάστε επίσης: Νέες εκδόσεις Style για το Peugeot 208 – Δείτε τιμή εκκίνησης
Το ημερολόγιο θα περιλαμβάνει επίσης μερικούς από τους πιο εμβληματικούς αγώνες αντοχής, όπως το θρυλικό 24ωρο του Le Mans ως το φετινό highlight του πρωταθλήματος και τους 6ωρους αγώνες σε Imola και Spa. Αγώνες θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Βραζιλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία και ο τελευταίος γύρος θα γίνει τον Νοέμβριο στο Μπαχρέιν.
Το Peugeot 9X8 με το νούμερο #93 θα οδηγήσουν οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Éric Vergne, ένα έμπειρο και συμπληρωματικό τρίο που έχει ήδη επιδείξει την ικανότητά του να ξεχωρίζει στις πιο απαιτητικές πίστες, σύμφωνα με τη γαλλική ομάδα. Το έτερο 9X8 θα οδηγήσουν οι Loïc Duval, Malthe Jakobsen και Stoffel Vandoorne, ένας συνδυασμός εμπειρίας και νιότης που έδειξε το ταλέντο του σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα.
Διαβάστε επίσης: Peugeot 206 WRC – Ένας γαλλικός θρύλος!
Για τα πληρώματα της ομάδας των Γάλλων, ο Olivier Jansonnie, τεχνικός διευθυντής του προγράμματος Peugeot Sport FIA WEC, δήλωσε: “Έχουμε χτίσει την σύνθεση της ομάδας των οδηγών μας με βάση μια ακριβή ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και δυναμισμού. Οι Mikkel Jensen, Jean-Éric Vergne και Paul Di Resta, στο αυτοκίνητο #93, φέρνουν ισχυρή συνοχή, αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και μεγάλη συνέπεια, ενώ, οι Loïc Duval, Stoffel Vandoorne και Malthe Jakobsen, στο αυτοκίνητο #94, συνδυάζουν το στρατηγικό όραμα των έμπειρων οδηγών με την ενέργεια και την τόλμη ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού ταλέντου, του Théo Pourchaire, ο οποίος ολοκλήρωσε τις πρώτες του δοκιμές αντοχής τον Δεκέμβριο, και ο οποίος ολοκληρώνει τη σύνθεση του 2025 ως οδηγός δοκιμών για αυτή τη νέα σεζόν. Ανυπομονούμε να δούμε αυτούς τους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην πίστα και να ενθουσιάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.”