Το μοντέλο της Honda με τις πέντε οθόνες. Δείτε πως λειτουργούν! (+video)

Η Honda μπαίνει σε μία νέα εποχή και το κάνει με εμφατικό τρόπο, καθώς το νέο της μοντέλο έχει να επιδείξει πολλές πρωτιές, όπως οι πέντε οθόνες στο εσωτερικό του.

Βρείτε μας στο

Ο λόγος για το νέο Honda e, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής μάρκας (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) που εκτός από τις κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες έχει να επιδείξει και πέντε οθόνες στο εσωτερικό του.

Το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους του Honda e είναι σχεδιασμένο για άνετη χρήση συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών. Πέντε, προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης, καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του ταμπλό του αυτοκινήτου.

Οι οθόνες του Side Camera Mirror System είναι εργονομικά τοποθετημένες εκατέρωθεν του ταμπλό για να διασφαλίζεται μία φυσική αίσθηση και ορατότητα για τον οδηγό, ενώ το Centre Camera Mirror System μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Μία TFT οθόνη έχει πάρει την θέση του πίνακα οργάνων και είναι 8,8 ιντσών, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους του Honda e καταλαμβάνουν δύο οθόνες αφής LCD 12,3 ιντσών. Αυτές είναι οι κύριες οθόνες του συστήματος πολυμέσων και είναι αφής.

Η διεπαφή λειτουργεί παρόμοια με ένα smartphone, με έλεγχο “swipe” για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Το περιεχόμενο μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα στις δύο οθόνες, για μεγαλύτερη ευχρηστία.

Όλα αυτά ακούγονται άκρως ενδιαφέρονται και μένει να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργούν, όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσουμε το ηλεκτρικό Honda e.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr