Το Nissan LEAF NISMO RC για 1η φορά στην Ευρώπη

Το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό Nissan LEAF NISMO RC με την εντυπωσιακή εμφάνιση πάτησε για πρώτη φορά τις ρόδες του στη Γηραιά Ήπειρο.

Βρείτε μας στο
Nissan LEAF NISMO RC

Το ηλεκτρικό LEAF NISMO RC έκανε το ντεμπόυτο του στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας επιδεικνύοντας τις προηγμένες τεχνολογίες του και στο ευρωπαϊκό κοινό.

Το αγωνιστικών προδιαγραφών μοντέλο αποτελεί το δεύτερο LEAF NISMO RC που δημιουργεί η Nissan σε συνεργασία με το γνωστό αγωνιστικό της τμήμα Nissan Motosports (NISMO). Το πρώτο είχε παρουσιαστεί από τους Ιάπωνες το 2011. Η ιδιαιτερότητα του αγωνιστικού LEAF NISMO RC (από το Racing Competition το τελευταίο), βρίσκεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη από το best seller LEAF παραγωγής. Δημιουργήθηκε όχι για συμμετέχει απαραίτητα σε αγώνες αλλά για να επιδεικνύει τις προηγμένες τεχνολογίες της ιαπωνικής εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν το αγωνιστικό τους μοντέλο και για να εξελίσσουν διάφορες τεχνολογίες σχετικές με την ηλεκτροκίνηση “σπρώχνοντας διαρκώς τα όριο του τι μπορεί να κάνει ένα 4κινητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

To 4κίνητο αγωνιστικό χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες και παράγει τη διπλάσια ισχύ από το 1ης γενιάς LEAF NISMO RC, το οποίο και βασιζόταν αντίστοιχα στο LEAF παραγωγής πρώτης γενιάς. Η ισχύς του ανέρχεται στους 322 ίππους και η ροπή στα 640 Nm με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

“Η εμπειρία της Nissan ως πρωτοπόρου στα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα, σε συνδυασμό με την καινοτομία της NISMO, για πάνω από 60 χρόνια, οδήγησε στη σύλληψη ενός μοναδικού αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής της Nissan Global Motorsport.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr