Το Nissan Leaf στην πιο περίεργη κόντρα που έγινε ποτέ (+video)

Έχετε ξανά δει κόντρα ενάντια στα στοιχεία της φύσης; Στο video που ακολουθεί, το Nissan Leaf τα βάζει με τη φωτιά και τον άνεμο...

Βρείτε μας στο

Δεδομένου ότι επικρατεί μία αντίληψη πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορα και ισχυρά, η Nissan έκανε ένα πείραμα. Έβαλε στην ίδια ευθεία το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το Nissan Leaf, και δύο στοιχεία της φύσης, τον άνεμο και τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης: Nissan e-4ORCE – Η τελειοποίηση της τετρακίνηση των ηλεκτρικών 

Η κόντρα που θα δείτε δεν έγινε σε κάποια ασφάλτινη ευθεία, αλλά στην παραλία Samroiyod της Ταϊλάνδης. Εκεί το ηλεκτρικό Nissan Leaf κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα στοιχεία της φύσης και όχι κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Από τη δεξιά πλευρά βρέθηκε η φωτιά, που επρόκειτο να «ταξιδέψει» πάνω σε ένα εμποτισμένο σκοινί με εύφλεκτο υγρό.

Στην αριστερή πλευρά βρέθηκε ένας πρωταθλητής του kite surfing, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ορμή του ανέμου. Ενδιαφέρον έχει η πληροφορία πως το ρεκόρ ταχύτητας του ανέμου είναι 307 χλμ./ώρα (103 m/s), ενώ η μέγιστη ταχύτητα διάδοσης της φωτιάς που έχει καταγραφεί είναι τα 144 χλμ./ώρα (40 m/s).

Διαβάστε επίσης: Από το καινοτόμο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στο κιβώτιο μιας σχέσης για ηλεκτρικά

Την ίδια ώρα το Nissan Leaf μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 144 χλμ./ώρα. Για να επιτευχθούν αυτές οι επιδόσεις χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 150 ίππων και 340 Nm ροπής. Αναλυτικές πληροφορίες για το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο δοκιμής μας.