Το ασύλληπτο ρεκόρ της Toyota

Η ιστορία των υβριδικών-ηλεκτρικών Toyota ξεκίνησε το 1997. Πλέον μετρά 15 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Δείτε τα μελλοντικά της σχέδια...

Βρείτε μας στο

Η ιστορία της Toyota στον τομέα των υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε το 1997 με το Prius. 23 χρόνια αργότερα ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, οι πωλήσεις των υβριδικών Toyota και Lexus έφτασαν αισίως τα 2,8 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη επίδοση επιτεύχθηκε με 19 μοντέλα στη «φαρέτρα» των δύο ιαπωνικών εταιρειών. Μέσα στο 2019, τα υβριδικά-ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάλυψαν το 52% του συνόλου των πωλήσεων.

Νέο Toyota Yaris Cross: Το ολοκαίνουργιο μικρό SUV (+videos)

Σήμερα, στη γκάμα των δύο εταιρειών υπάρχουν 44 διαθέσιμα μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Μελλοντικός στόχος είναι μέχρι το 2025 να έχουν προστεθεί επιπλέον 40 μοντέλα με υβριδική τεχνολογία. Κάπως έτσι, η Toyota είναι από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκεται εντός του στόχου των 95 γραμ./χλμ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει αυτό το νούμερο ως στόχο για τον μέσο όρο εκπομπών COστα αυτοκίνητα των εταιρειών έως και το 2021.

Η συμβολή της Toyota στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα είναι τεράστια.  Τα υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, οι 15 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών οχημάτων έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερους από 120 εκατομμύρια τόνους παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Πόσα αυτοκίνητα πρέπει να πουλήσει η Toyota για να βγάλει τα λεφτά μιας Ferrari;

Τέλος, η υβριδική τεχνολογία της Toyota επιτρέπει πλέον στους οδηγούς να καλύπτουν πάνω από το 50% των ταξιδιών τους μέσα στην πόλη σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Κάτι τέτοιο μειώνει τόσο το κόστος των μετακινήσεων, όσο και τη ρύπανση των αστικών κέντρων.