Τριμαράν Adastra: Το «hypercar» της θάλασσας με 1.150 ίππους (+video)

Το τριμαράν Adastra είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη που μπορεί να συναντήσει κανείς. Πόσο λέτε να κοστίζει η αγορά του;

Βρείτε μας στο

Αυτό το σκάφος είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δει κάποιος στη θάλασσα και αυτή τη στιγμή έχει τεθεί προς πώληση. Ανήκει στην κατηγορία των τριμαράν και κατασκευάστηκε το 2012 για έναν ναυτικό από το Χονγκ Κονγκ. Κόστισε 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σήμερα μπορείτε να το αγοράσετε σχεδόν στην μισή τιμή. Ώρα για ένα ταξίδι στην πολυτέλεια!

Δείτε επίσης: Μια πλωτή βίλα, ότι πρέπει για τις Κυκλάδες

Το Superyatch Adastra έχει μήκος 42,6 μέτρων και κατασκευάστηκε με σκοπό να είναι πολύ ελαφρύ. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως το Kevlar και οι ίνες άνθρακα, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 49 τόνους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να «αντεπεξέλθει» στις πιο ακραίες συνθήκες. “Η αξιοπιστία του είναι εκπληκτική. Έχουμε ξεπεράσει τους 50  κόμβους ανέμου τόσο στον Ειρηνικό, όσο και στον Ατλαντικό ωκεανό”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του.

Κάτω από το κατάστρωμα, βρίσκονται πολυτελή καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως εννέα επιβάτες και έξι άτομα του πληρώματος. Χωρίζεται σε ένα μεγάλο δωμάτιο και σε ένα ευήλιο σαλόνι με προσεγμένη επίπλωση. Εντυπωσιακό είναι και το «πιλοτήριο» στο επάνω μέρος.

Vanqraft VQ16: Ένα σκάφος σαν… jet ski

Πάμε τώρα στην «καρδιά» του τριμαράν Adastra. Ο κινητήρας αυτού του «hypercar» της θάλασσας είναι κατασκευασμένος από την Caterpillar. Ονομάζεται C18, τροφοδοτείται με πετρέλαιο και έχει έξι κυλίνδρους σε σειρά. Η απόδοσή του αγγίζει τους 1.150 ίππους, επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ταχύτητα της τάξης των 17 κόμβων, που σημαίνει 31,5 χλμ/ώρα. Ως προς την κατανάλωση, η οποία προφανώς δεν θα απασχολεί τον μελλοντικό αγοραστή, κυμαίνεται στα 4,5 γαλόνια την ώρα σε ταχύτητα 10 κόμβων. Αυτό δίνει μια αυτονομία 10.000 ναυτικών μιλίων.

Δείτε εδώ: Ice yachting – Καπετάνιοι στον πάγο

Το κόστος για την αγορά του ενός και μοναδικού τριμαράν Adastra αγγίζει σήμερα τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λιμάνι στις Μπαχάμες και τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στη Φλόριντα για να το δουν από κοντά οι ενδιαφερόμενοι. Πατώντας εδώ μπορείτε να μάθετε κάθε λεπτομέρεια για το πολυτελές σκάφος.