Τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη η Ελλάδα. Ανακοίνωση από τους Πρατηριούχους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων – Καυσίμων ζητά την άμεση μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. Δείτε την ανακοίνωσή της.

Βρείτε μας στο

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η τιμή των καυσίμων στην χώρα μας και συγκεκριμένα βενζίνης και πετρελαίου είναι από τις υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό εκτός από το να αποτελεί πλήγμα για την τσέπη όλων μας άμεσα (ανεφοδιασμός αυτοκινήτων) ή έμμεσα (αύξηση κόστους υπηρεσιών, αγαθών κλπ.) πλήττει και τους ίδιους τους πρατηριούχους.

Εξάλλου η χώρα μας είναι και ανάμεσα στις χώρες με τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη όποως μπορείτε να διαβάσετε και εδώ στο σχετικό άρθρο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων – Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) εξέδωσε μάλιστα σχετική ανακοίνωση, με την οποία ζητά την μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω:

Πολλές φορές και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα από την Π.Ο.Π.Ε.Κ. αλλά και από άλλους παράγοντες του ευρύτερου χώρου της Αγοράς Πετρελαιοειδών, έχουν αναδειχθεί οι επιπτώσεις από την υψηλή φορολόγηση των καυσίμων.

Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και καθοριστικές στην Εθνική Οικονομία, αφού επηρεάζουν το κόστος παραγωγής Αγροτικών, Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών προϊόντων, καθώς και το μεταφορικό κόστος διακίνησης αυτών.

Επίσης ιδιαίτερες επιπτώσεις έχουμε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατ’ ευφημισμό κοινωνικό αγαθό, όταν αυτό επιβαρύνεται τα τελευταία χρόνια με φόρους (Ε.Φ.Κ & Φ.Π.Α.) πάνω από 400 ευρώ το χιλιόλιτρο, που το κάνει απαγορευτικό προς χρήση σε χιλιάδες οικογένειες.

Επίσης είναι γεγονός από την αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα και την αύξηση του Φ.Π.Α, μειώθηκαν τα δημόσια έσοδα και ευνοήθηκε η παράνομη διακίνηση καυσίμων και η δασμοφοροδιαφυγή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα του Κράτους..

Η Ελλάδα με βάση το δελτίο τιμών της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 των 28 χωρών της Ε.Ε (EUR 28 Weekly oil bulletin), είναι ως προς την τιμή διάθεσης της Αμόλυβδης 95 oct. τρίτη ακριβότερη (1,595) και πέμπτη ακριβότερη (1,370) στο πετρέλαιο κίνησης, όταν ο μ.ο. των 28 κρατών της Ε.Ε είναι αντιστοίχως 1,405 και 1,310”.

Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της για ανάπτυξη και αναθέρμανση της οικονομίας, πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με την μείωση των υψηλών Ε.Φ.Κ στα πετρελαιοειδή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ), δηλώνει παρούσα με σχετικές επιστολές προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, για να συμβάλει με την εμπειρία της στην προσπάθεια της Κυβέρνησης , για την αναθέρμανση της οικονομίας και ανάπτυξης, και τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων”.

ΠΗΓΗ: Π.Ο.Π.Ε.Κ