Βρέθηκε η Ferrari F40 του γιου του Saddam Hussein και πωλείται πολύ ακριβά! (+video)

Η εγκαταλελειμμένη Ferrari F40 του γιου του Saddam Hussein βρέθηκε μετά από τεράστια έρευνα. Δείτε σε τι κατάσταση είναι σήμερα και πόσο κοστίζει...

Βρείτε μας στο

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με την εγκαταλελειμμένη Ferrari F40 του Uday Hussein, γιου του Saddam Hussein. Είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες που απεικόνιζαν το θρυλικό αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Το φωτογραφικό υλικό έκανε ταχύτατα το γύρο του κόσμου. Έτσι, ένας youtuber θέλησε να μάθει που βρίσκεται το αυτοκίνητο, ώστε να το αγοράσει και να το φέρει στην αρχική του κατάσταση. Ο κάτοχος του καναλιού «Ratarossa» ξεκίνησε αμέσως μία διαδικτυακή επιχείρηση εύρεσης του αυτοκινήτου. Σύμμαχοι στον στόχο του στάθηκαν κάτοχοι και άλλων μεγάλων καναλιών. Κάτι λογικό θα λέγαμε, καθώς πρόκειται για ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο, η ύπαρξη του οποίου δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν λάτρη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Audi Sport Quattro σε εξωπραγματική τιμή

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο έως αδύνατο. Πώς να βρεις άλλωστε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά γης; Κι όμως, η δύναμη του διαδικτύου είναι τεράστια και σύντομα υπήρξαν νέες πληροφορίες. Το αυτοκίνητο, λοιπόν, εντοπίστηκε στην πόλη Ερμπίλ, περίπου 350 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Στη διάρκεια της έρευνας, ο youtuber έλαβε περισσότερες φωτογραφίες που έδειχναν το «κόσμημα» της Ferrari σε πραγματικά άσχημη κατάσταση. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι το οδόμετρο έγραφε μόλις 3.700 χιλιόμετρα. Σημαντικές πληροφορίες στην έρευνα έδωσε ο μηχανικός Chris Smith, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το Ιράκ το 2016 για να εξετάσει και να αγοράσει το αυτοκίνητο. Δυστυχώς, η κατάσταση της Ferrari F40 δεν δικαιολογούσε το ποσό που ζητούσε ο ιδιοκτήτης.

Διαβάστε επίσης: Ferrari 812 Superfast έγινε ξανά σαν καινούρια (+video)

Στo video που θα παρακολουθήσετε μπορείτε να δείτε όλη την ιστορία που σας περιγράψαμε πιο πάνω, ενώ στο τέλος του και συγκεκριμένα από το 20ο λεπτό και έπειτα, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την Ιταλίδα να κινείται σε δημόσιο δρόμο και να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Σήμερα παραμένει στην πόλη Ερμπίλ και ανήκει σε συλλέκτη. Βέβαια, αντί να είναι εγκαταλελειμμένη, βρίσκεται σε ιδιωτικό πάρκινγκ. Σύμφωνα με τον τωρινό ιδιοκτήτη, η Ferrari F40 είναι διαθέσιμη προς πώληση αλλά η τιμή φτάνει τα 1.050.000 ευρώ! Τιμή που σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία, τα μεταφορικά έξοδα αλλά και το κόστος του restoration καθιστούν το αυτοκίνητο απαγορευτικό για αγορά, σύμφωνα με τον κάτοχο του καναλιού “Ratarossa”.