Υπουργείο ενέργειας Η.Π.Α.: Οι φόροι στα καύσιμα ανά χώρα. Δείτε που βρίσκεται η Ελλάδα

Στις πρώτες θέσεις ακόμη μίας λίστας φιγουράρει η χώρα μας, αυτής με τις χώρες που έχουν την υψηλότερη φορολογία στα καύσιμα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
παράβαση πρατήριο καυσίμων

Βρισκόμαστε στην “καρδιά” μίας ενεργειακής κρίσης που έχει φέρει εκτόξευση των τιμών και τα καύσιμα δεν αποτελούν εξαίρεση. Συνδυαστικά με την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού βλέπουμε ότι οι τιμές σε κάποια αγαθά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Στην περίπτωση των καυσίμων, σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την υπερβολική φορολόγηση στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Η έρευνα που ακολουθεί μας δείχνει πως φορολογείται βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης ανά χώρα, αλλά και τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Πριν πάμε, όμως, στον σχετικό πίνακα της έρευνας, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως είχαμε τονίσει πρόσφατα πως οι φόροι και οι δασμοί στα καύσιμα είναι περισσότεροι στην Ελλάδα από την ίδια την τιμή του καυσίμου (περισσότερα στο σχετικό μας κείμενο “Η απόδειξη της ντροπής”). Στον πίνακα που ακολουθεί θα δούμε τα δολάρια που πάνε στο κράτος ανά γαλόνι (ένα γαλόνι ισούται με 3,785 λίτρα) που βάζουμε στην αντλία. Οι τιμές αφορούν δολάρια και γαλόνια, καθώς μιλάμε για στοιχεία που προέρχονται από το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α.

Όπως αποκαλύπτει αμερικάνικο υπουργείο, στην χειρότερη κατάσταση βρίσκεται το Ην. Βασίλειο, με τους περισσότερους φόρους, τόσο στην βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο κίνησης. Ακολουθούν Ολλανδία, Τουρκία και Ιταλία, με πάνω από τρία δολάρια ανά γαλόνι. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση ως προς τους φόρους στην βενζίνη. Ωστόσο, είμαστε και μία χώρα που εμφανίζεται το εξής παράδοξο: Οι φόροι στο πετρέλαιο είναι σημαντικά μειωμένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους για την βενζίνη. 2,93 δολάρια ανά γαλόνι για την βενζίνη και 1,40 δολάρια ανά γαλόνι για το πετρέλαιο, λοιπόν στην περίπτωση της χώρας μας.

Εννοείται ότι υπάρχουν και χώρες όπου οι φόροι στα καύσιμα είναι υπερβολικά χαμηλοί. Τρανό παράδειγμα οι Η.Π.Α. με μόλις 0,19 δολ. ανά γαλόνι στην βενζίνη και 0,25 στο πετρέλαιο.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή καυσίμων στον κόσμο, ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, αναλογικά με τον μισθό, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο μας εδώ.

Οι φόροι και δασμοί καυσίμων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν:

• Τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε σταθερό ποσό (ανά 1.000 λίτρα): βενζίνη 700 ευρώ, πετρέλαιο κίνησης 410 ευρώ, πετρέλαιο θέρμανσης 280 ευρώ, υγραέριο κίνησης 430 ευρώ, υγραέριο οικιακό 60 ευρώ, υγραέριο βιομηχανίας 120 ευρώ

• ΦΠΑ 24%

• ΔΕΤΕ 0,05%

• Ειδική εισφορά 1,2% (του ν. 3054/2002)

• Τέλος ΡΑΕ 0,20 ευρώ/λίτρο

Αν τώρα βάλουμε σε όλα τα παραπάνω και τα κόστη που έχουν τα πρατήρια καυσίμων (μεταφορά, λειτουργικά έξοδα, εκτελωνισμός, απoθήκευση κλπ.) τότε καταλαβαίνετε πως το περιθώριο κέρδους των πρατηρίων καυσίμων δεν είναι μεγάλο, όπως αναφέρει και ο ΣΕΕΠΕ σε παλαιότερή του τοποθέτηση.

Πηγή: afdc.energy.gov

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.