Υβριδικό Citroen C5 Aircross με 225 PS και μέση κατανάλωση 1,7 λίτρα/100 χλμ. (+video)

Η Citroen έχει δείξει ήδη την πίστη της στην υβριδική τεχνολογία και πλέον με το C5 Aircross Plug-In Hybrid κάνει το επόμενο βήμα της.

Βρείτε μας στο

Σύμφωνα με την ίδια τη Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid είναι η τεχνολογική ναυαρχίδα της! Ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει όλα τα καλά της συμβατικής έκδοσης του γαλλικού SUV με αθόρυβες μετακινήσεις και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το C5 Aircross Plug-In Hybrid σημαίνει την έναρξη της “ηλεκτρικής επίθεσης” της μάρκας, η οποία στοχεύει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2025.

Το Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid χρησιμοποιεί plug-in hybrid (PHEV) υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τον 1.600άρη PureTech κινητήρα βενζίνης απόδοσης 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 320 Nm ροπής. Η συνδυαστική του ισχύς φτάνει έτσι στους 225 ίππους.

Τιμή πολύ καλή, η οποία σε συνδυασμό με το ηλεκτροποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις. Το Citroen C5 Aircross Hybrid αντλεί την ενέργειά του από μπαταρία ιόντων λιθίου (200V) χωρητικότητας 13,2 Kwh.

Η φόρτιση των μπαταριών σε απλή οικιακή πρίζα και με κανονικό φορτιστή απαιτεί έως και 7 ώρες, ενώ ο χρόνος μειώνεται στις 4 ώρες με φορτιστή 3,3 kW και 14A. Με το προαιρετικό Wallbox (7 kW 32A), ο χρόνος φόρτισης μειώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες.

Το γαλλικό SUV στην υβριδική του αυτή έκδοση μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους για αποστάσεις έως και 50 χιλιόμετρα (με ταχύτητα έως και 135 χλμ./ώρα). Η συνδυαστική κατανάλωσή του πάντως είναι στα 1,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 39 γρ. /χλμ.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές, πέραν των ενδείξεων που απαιτούνται από ένα υβριδικό αυτοκίνητο, όπως αυτή της στάθμης της μπαταρίας και την κατανάλωσης ενέργειας, ενώ νέα γραφικά υπάρχουν στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Οι χώροι για τους επιβάτες δεν έχουν αλλάξει αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το πορτμπαγκάζ. Και αυτό γιατί στην υβριδική έκδοση ο χώρος αποσκευών θα είναι από 460 έως 600 λίτρα (τα καθίσματα πίσω παραμένουν συρόμενα και αναδιπλούμενα), τη στιγμή που στην συμβατική του έκδοση οι αντίστοιχες τιμές είναι από 580 έως και 720 λίτρα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η τιμή του, στην αγορά της Γαλλίας τουλάχιστον, θα είναι στα 39.950 ευρώ.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr