Ζάντες που μειώνουν την κατανάλωση από την BMW

Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά αεροδυναμικών ζαντών οι οποίες μειώνουν την κατανάλωση! Δείτε σε ποια μοντέλα θα τοποθετηθούν.

Βρείτε μας στο
zantes

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι ζάντες και η αεροδυναμική ροή τους επηρεάζουν τη συνολική απόδοση σε ποσοστό που φτάνει έως και το 30%. Τώρα, μία ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία Αεροδυναμικής Ζάντας της BMW κάνει το ντεμπούτο της στο BMW iX3, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2020.

Ο νέος συνδυασμός αλουμινένιας ζάντας και εξατομικευμένων ένθετων ολοκληρώνει τον αποδοτικό χαρακτήρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Sport Activity Vehicle (SAV) της BMW.

Πέραν της μείωσης της αντίστασης του αέρα κατά 5% περίπου συγκριτικά με μία συμβατική BMW X3, οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες (Aerodynamic Wheels) είναι αποδοτικότερες αλλά και ελαφρύτερες από τις προηγούμενες.

Χάρη στη βέλτιστη ροή αέρα γύρω από τους θόλους των τροχών, οι ζάντες είναι 15% ελαφρύτερες από την προηγούμενη γενιά αεροδυναμικών εκδόσεων ζαντών της BMW.

Τα πλεονεκτήματά τους από απόψεως αεροδυναμικής απόδοσης και βάρους συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για το BMW iX3 κατά 2% επιπλέον στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP – που ισοδυναμεί με 0,4 kWh/100 χλμ. και επομένως αυξάνουν την αυτονομία του οχήματος κατά 10 χλμ.

Οι νέες ζάντες προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης κάτι που αυξάνει την ελευθερία σχεδίασης των τροχών των μελλοντικών μοντέλων. Οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες θα διατίθενται επίσης με τα BMW iNext και BMW i4 που θα λανσαριστούν το 2021.