Η ώρα τις αποκάλυψης του νέου Dacia Striker έφτασε, με το νέο μοντέλο να μας συστήνεται αρχικά μέσα από εικόνες. Λίγο αργότερα θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό, ενώ η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Δείτε επίσης: To πιο φθηνό τετρακίνητο SUV της αγοράς – Mε 163 ίππους και 20.400 ευρώ στην Ελλάδα
Αρχικά, η Dacia γνωστοποίησε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που τοποθετείται στο C-Segment και το μήκος του αγγίζει τα 4,62 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το Bigster θα ανήκει στη λεγόμενη μεσαία κατηγορία. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα αμάξωμα με crossover στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι ράγες στην οροφή και οι πλαστικές επενδύσεις στο κάτω τμήμα. Επίσης, τα φωτιστικά σώματα είναι αρκετά μοντέρνα και διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουμε δει από την εταιρεία στο παρελθόν.

Όσο για τις διαθέσιμες εκδόσεις, η ρουμάνικη εταιρεία κάνει λόγο για μία υβριδική έκδοση, μία υβριδική που συνδυάζεται με τετρακίνηση, αλλά και μία με κινητήρα διπλού καυσίμου (υγραέριο και βενζίνη). Για την τιμή είναι νωρίς να μιλήσουμε σε επίπεδο ελληνικής αγοράς, αλλά η Dacia αναφέρει πως το μοντέλο θα “κινηθεί” κάτω από το όριο των 25.000 ευρώ. Η πλήρης παρουσίασή του αναμένεται τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όπου θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό.

Η “επόμενη μέρα” της Dacia
Επιπλέον, η Dacia γνωστοποίησε και τους στόχους της μέχρι το 2030. Ο πρώτος πυλώνας αφορά σε τέσσερα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε. Μάλιστα, Φέτος θα παρουσιάσει ένα μικρό ηλεκτρικό με τιμή κάτω των 18.000 ευρώ. Επίσης, μέχρι το 2030 στοχεύει τα 2/3 των πωλήσεών της να αφορούν σε εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα (είτε υβριδικά, είτε αμιγώς ηλεκτρικά). Τέλος, ο τέταρτος πυλώνας στόχων αφορά στην αύξηση της παρουσίας της στο C-Segment, το οποίο θα αποτελεί από το 20 στο περίπου 33% των συνολικών της πωλήσεων.