Η κίνηση με υδρογόνο θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικούς τομείς στην αυτοκινητοβιομηχανία στο μέλλον. Η Hyundai, που αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους εταιρίες στον κλάδο, θέλει να εξερευνήσει και άλλες οικονομικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η υδρογονοκίνηση και αυτός είναι ο λόγος που η κορεάτικη εταιρία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την INEOS μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πετροχημικών παγκοσμίως.
Διαβάστε επίσης: Νέο Hyudai i20 N. Τουρμπο 1600άρι με 204 άλογα!
Η συμφωνία μεταξύ των δύο κολοσσών έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στην παραγωγή αλλά και τη διανομή του υδρογόνου αλλά και την ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και εφαρμογών σε παγκόσμια κλίμακα. Στη συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνεται και η υποστήριξη της Hyundai προς την INEOS για την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με το υδρογόνο ως “καύσιμο”, στην προσπάθεια που κάνει η εταιρία πετροχημικών να διευρύνει το πορτφόλιο της και να μπει σε νέες αγορές.
“Η κίνηση της INEOS για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού οχήματος αλλά και ενός “οικοσυστήματος” με βάση το υδρογόνο αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο προς τη βιωσιμότητα και την “καθαρή” μετακίνηση. Η Hyundai πιστεύει ότι αυτό θα προσφέρει μια σημαντική λύση χαμηλών εκπομπών ανθράκων σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Ελπίζουμε επίσης πως η εξειδίκευση μας στις κυψέλες υδρογόνου, που μετρά αρκετές δεκαετίες, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση της INEOS στη χημεία, να κάνει πραγματικότητα την μαζική παραγωγή “πράσινο” υδρογόνου αλλά και κυψελών για το Grenadier”, δήλωσε σχετικά ο Saehoon Kim, ανώτερος αντιπρόεδρος της Hyundai και επικεφαλής του Κέντρου Κυψελών Υδρογόνου των Κορεατών, με το Grenadier να αποτελεί το νέο SUV της INEOS.
Διαβάστε επίσης: Έρχεται έκδοση N Line για το νέο Hyundai Tucson
Η INEOS, με μεγάλη τεχνογνωσία στην αποθήκευση και τη μεταχείριση του υδρογόνου, είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία αυτή τη στιγμή που εφαρμόζει ηλεκτρόλυση και παράγει υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές για βιομηχανική χρήση αλλά και για κίνηση. Αυτή τη στιγμή παράγει 300.000 τόνους υδρογόνου ετησίως ως υποπροϊόν που προέρχεται από την επεξεργασία των χημικών της προϊόντων.