Αυτές είναι οι ποιοτικότερες μάρκες αυτοκινήτου σύμφωνα με νέα έρευνα

Η J.D. Power είναι εταιρεία η οποία μεταξύ άλλων διεξάγει και έρευνες ποιότητας για τα αυτοκίνητα και στο νέο της πόνημα στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται κορεάτικες μάρκες.

Βρείτε μας στο

Φυσικά η πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για μία έρευνα η οποία έγινε στην Β. Αμερική και επομένως αφορά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εκεί, ενώ συμπεριλαμβάνει και πολλές εταιρείες οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ευρώπης, καθώς παράλληλα απουσιάζουν και πολλές ευρωπαϊκές μάρκες που δεν δραστηριοποιούνται στην εκεί αγορά.

Παρόλα αυτά είναι πάντα ενδεικτικά τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας, πόσο μάλλον όταν οι διακριθέντες είναι ξεκάθαροι. Και το γράφουμε αυτό γιατί στη νέα έρευνα της J.D. Power στην πρώτη θέση βρίσκεται η Genesis (πολυτελής μάρκα της Hyundai), στην δεύτερη θέση η Kia και στην τρίτη θέση η Hyundai (και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά). Την πεντάδα, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί (αριστερά από τις μπάρες αναγράφονται οι μάρκες και δεξιά τα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα), συμπληρώνει η Ford και η Lincoln.

Η έρευνα της J.D. Power αφορά τα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, που αναφέρονται και καταγράφονται κατά τις 90 πρώτες ημέρες της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου (επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για έρευνα αξιοπιστίας αλλά για έρευνα αρχικής ποιότητας όπως την ονομάζουν εξάλλου και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι) και φυσικά δεν αφορούν μόνο μηχανικής φύσεως προβλήματα αλλά και όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων ακόμη και του συστήματος πολυμέσων.

Πάντως, ο κύριος Dave Sargent, αντιπρόεδρος της Global Automotive στην J.D. Power δήλωσε πως “οι εταιρείες βελτιώνονται σταθερά χρόνο με το χρόνο, τόνισε όμως πως πλέον οι οδηγοί έχουν προβλήματα με τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, κάτι που ενδεχομένως κοστίζει και την εμπιστοσύνη τους στα αυτόνομα αυτοκίνητα”.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα πάντα με την έρευνα της J.D. Power τα οι κορεάτικες μάρκες αυξάνουν τη διαφορά τους από τις υπόλοιπες, όλες οι ευρωπαϊκές μάρκες είναι κάτω από το μέσο όρο, ενώ η Porsche 911 είναι το κορυφαίο μοντέλο της έρευνας!

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την έρευνα της J.D. Power.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr