Αυτή είναι η νέα Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Βρείτε μας στο
2020 Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση της Chevrolet Corvette Stingray, η αμερικάνικη μάρκα έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες της ανοικτής έκδοσης.

Η νέα Chevrolet Corvette Stingray Convertible, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, διαθέτει σκληρή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία λειτουργεί και εν κινήσει έως και τα 50 χλμ./ώρα και ανοιγοκλείνει σε 16 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά η Chevrolet Corvette Stingray Convertible, δεν διαφοροποιείται σε σχέση με την Coupe έκδοση, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στην οροφή φυσικά. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι της Chevrolet διατείνονται πως η ανοικτή έκδοση είναι το ίδιο άκαμπτη με την κλειστή.

Ίδιο και απαράλλαχτο είναι και το εσωτερικό της ανοικτής έκδοσης με αυτό της Coupe. H οδηγοκεντρική καμπίνα κλέβει την παράσταση. Εμπρός από τον οδηγό βρίσκονται δύο ψηφιακές οθόνες, η μία πήρε τη σκυτάλη από τον αναλογικό πίνακα οργάνων και η άλλη είναι για το σύστημα πολυμέσων. Το σπορ τιμόνι με τα επίπεδα άκρα δεν περνά απαρατήρητο, όπως άλλωστε και η πλατιά κεντρική κονσόλα με τα κουμπιά σε κάθετη διάταξη να τη διατρέχουν από το άνω στο κάτω άκρο της (δεν μοιάζει ιδιαίτερα εργονομική σχεδίαση). Ο λεβιές ταχυτήτων απουσιάζει και έχει δώσει τη θέση του σε κουμπιά, ενώ ο χώρος σύμφωνα με τους Αμερικάνους σχεδιαστές είναι υπεραρκετός για δύο άτομα.

Και στην περίπτωση της Chevrolet Corvette Stingray Convertible, η καρδιά του αυτοκινήτου είναι ο V8 6.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 495 ίππους στις 6.450 σ.α.λ. και 637 Nm ροπής στις 5.150 σ.α.λ. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.