Η πρώτη μάρκα με εργοστασιακό LPG σε όλα της τα μοντέλα

Μόνο μία αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχει που παρέχει εργοστασιακό LPG για όλα της τα μοντέλα. Μάθετε ποια είναι και ποιον κινητήρα προσφέρει...

Βρείτε μας στο

Mία σημαντική πρωτιά στον χώρο της αυτοκίνησης έχει καταφέρει η Dacia. Αποτελεί την μοναδική μάρκα που διαθέτει επιλογή με εργοστασιακό LPG (υγραέριο) σε όλα της τα μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Dacia Duster vs VW T-Roc: Ποιο είναι το ευρωπαϊκό Best Seller SUV; 

Ο κινητήρας που προσφέρει δυνατότητα πλήρωσης είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο ονομάζεται Energy 1.0 TCe Bi-Fuel. Αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Στην έκδοση ECO-G, όπου το σύστημα LPG είναι εργοστασιακά εγκατεστημένο, υπάρχουν δύο δεξαμενές. Στην περίπτωση του Dacia Duster, υπάρχει μία για την βενζίνη μεγέθους 50 λίτρων και μία υγραερίου χωρητικότητας 34 λίτρων.

Κάπως έτσι, η αυτονομία εκτοξεύεται και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει άνετα τα 1.000 χιλιόμετρα. Πέρα από οικονομική οδήγηση, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει και μειωμένους ρύπους. Ενδεικτικά, στην περίπτωση του Dacia Duster έχουμε μείωση CO2 της τάξης του 11%, ενώ για το Sandero μείωση 9%.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του Dacia Duster με εργοστασιακό υγραέριο

Και στα τρία μοντέλα (Duster, Sandero και Logan), η επιλογή του καυσίμου που θα τροφοδοτεί τον κινητήρα γίνεται από τον οδηγό μέσω κυκλικού κουμπιού. Εννοείται πως τα προγραμματισμένα service πραγματοποιούνται στα ίδια διαστήματα με την συμβατική έκδοση βενζίνης, ενώ διαφοροποιήσεις με τις υπόλοιπες εκδόσεις ως προς την εργοστασιακή εγγύηση δεν υφίστανται. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το Logan δεν έρχεται στην χώρα μας, καθώς αυτή την στιγμή τα μοντέλα που διατίθενται στην Ελλάδα είναι τα Duster, Sandero και Sandero Stepway (όλα και σε έκδοση LPG φυσικά).