Τιμές Dacia Duster με υγραέριο

Οι εκδόσεις του Dacia Duster με υγραέριο στοχεύουν στην οικονομική μετακίνηση. Δείτε πόσο κοστίζει και τι αυτονομία πετυχαίνει η υγραεριοκίνητη έκδοση.

Βρείτε μας στο
Dacia Duster LPG 2020 υγραέριο

Μία νέα έκδοση προστίθεται στη γκάμα του Dacia Duster, του δημοφιλέστερου μοντέλου της ρουμανικής εταιρείας. Εξοπλίζεται με κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος πετυχαίνει εξαιρετική αυτονομία και αξιοζήλευτη οικονομία.

Διαβάστε επίσης: ΤΕΟΚΑΡ – Βόλος: Όταν οι Ιάπωνες υποκλίθηκαν στην Ελλάδα

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Energy 1.0 TCe, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αναφερόμαστε στην έκδοση ECO-G, με εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα LPG. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα τροφοδοσίας παρέχει τόσο βενζίνη, όσο και υγραέριο. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με δύο δεξαμενές, μία για την βενζίνη μεγέθους 50 λίτρων και μία υγραερίου χωρητικότητας 34 λίτρων LPG.

Dacia Duster vs VW T-Roc: Ποιο είναι το ευρωπαϊκό Best Seller SUV;

Κάπως έτσι, η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης του Dacia Duster μπορεί να πετύχει αυτονομία ακόμα και 1.400 χιλιομέτρων. Ο κινητήρας διπλού καυσίμου ECO-G έχει 10% λιγότερες εκπομπές CO2 από τoν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης. Πιο συγκεκριμένα, εκπέμπει 111-112 γρ/χλμ, κάτι που μεταφράζεται σε σημαντική ελάφρυνση στα τέλη κυκλοφορίας. Η Dacia αναφέρει ότι η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο κυμαίνεται στα 5,5 λίτρα βενζίνης ή 6,8 λίτρα υγραερίου ανά 100 χιλιόμετρα.

Κάπου εδώ, να τονίσουμε ότι η ενσωμάτωση του συστήματος υγραεριοκίνησης στο Dacia Duster λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο κατασκευής του μοντέλου. Έτσι, εξασφαλίζονται όλα τα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, ενώ ο κινητήρας σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να λειτουργεί και με υγραέριο. Η δεξαμενή του υγραερίου είναι φτιαγμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής και τοποθετείται στο χώρο που, στις απλές εκδόσεις, βρίσκεται ο εφεδρικός τροχός.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Dacia Duster 1.3 TCe 130 ps

Η εναλλαγή ανάμεσα στα δύο καύσιμα γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ο χειροκίνητος από τον διακόπτη που είναι τοποθετημένος μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Ο δεύτερος είναι αυτόματος, όταν η δεξαμενή του LPG αδειάσει. Μάλιστα, ένας ειδικός δείκτης αποτυπώνει την πληρότητα καυσίμου στη δεξαμενή υγραερίου.

Οι τιμές του Dacia Duster διπλού καυσίμου κυμαίνονται ως εξής:

1.0 TCe 100hp ECO-G AMBIANCE 4×2: 14.180€
1.0 TCe 100hp ECO-G SPORTIVE 4×2: 15.650€
1.0 TCe 100hp ECO-G PRESTIGE 4×2: 16.450€

Τέλος, να τονίσουμε ότι η Dacia προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών σε όλες τις εκδόσεις του DUSTER που καίνε υγραέριο. Συνδυάζεται με παροχή 3 ετών δωρεάν οδικής βοήθειας, όπως και σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της στην Ελλάδα.