Αυτό είναι το αυτοκίνητο με το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους (+video)

Οι κάτοχοι σκύλων αγαπούν πολλές φορές υπερβολικά τα σκυλιά τους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό να τα προστατέψουν από πιθανούς κινδύνους μέσα στο αυτοκίνητο. Η Ford δίνει τη λύση.


Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ford, ένας στους τρεις κατόχους σκύλων (32% συγκεκριμένα) θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, τους επιβάτες, τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων και φυσικά τον ίδιο του τον σκύλο, αφήνοντάς τον ελεύθερο στο αυτοκίνητο.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοχοι των σκύλων, δεν ασφαλίζουν όπως θα έπρεπε το κατοικίδιο στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ορατότητα, να πατάει τους διακόπτες, ακόμα και να πηδάει από το παράθυρο.

Για αυτό το λόγο η Ford σχεδίασε το νέο Focus Wagon με τη συνδρομή του σκύλου του μηχανικού Rene Berns, ενός Αυστραλιανού ποιμενικού με το όνομα Emil, ώστε να φιλοξενεί το μεγαλύτερο κλουβί που κυκλοφορεί για σκύλους. Σε περίπτωση ατυχήματος, τα σκυλιά που δεν είναι ασφαλισμένα στην καμπίνα μπορούν να εκσφενδονιστούν μέσα στο αυτοκίνητο, αυξάνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού, τόσο για τα ίδια όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Μαζί με την ομάδα του στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Rene κατάφερε να μεγιστοποιήσει το χώρο αποσκευών του Focus Wagon συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, μικραίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας.

«Γνωρίζω καλά τι σημαίνει για μένα να μπορώ να παίρνω τον Emil μαζί μου όπου πηγαίνω και είμαι περήφανος που με βοήθησε κι εκείνος να διευκολύνω και άλλους κατόχους σκύλων αλλά και τα ίδια κατοικίδια να ταξιδεύουν με ασφάλεια και άνεση», λέει ο Berns.

«Αν διαθέτετε κατοικίδιο, παρακαλούμε να φροντίζετε για την ασφάλειά του με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε για κάθε άλλο μέλος της οικογένειας», δηλώνει ο πεπειραμένος εκπαιδευτής σκύλων Graeme Hall, γνωστός και ως “The Dogfather”. «Πάντα μεταφέρω το σκύλο μου τη Lily στο χώρο των αποσκευών, μέσα στο δικό της κλουβί. Έτσι μπορεί να κινείται ελεύθερα και όλοι να είμαστε ασφαλείς. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση» συμπλήρωσε.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr