Αυτό είναι το μέλλον των τροχών (+video)

Ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της δημιουργίας τροχών που θα μπορούν να περιστρέφονται κατά 360 μοίρες φαίνεται πως έλυσε η Protean Electric.

Βρείτε μας στο

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω βλέπουμε το επαναστατικό δημιούργημα της βρετανικής εταιρείας Protean Electric, το οποίο παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο λεωφορείο Protean360+.

Ο λόγος για τους τροχούς που μπορούν να περιστρέφονται κατά 360 μοίρες γύρω από τον άξονά τους χαρίζοντας εξωπραγματική ευελιξία στο όχημα, τόσο κατά την κίνηση όσο και κατά το παρκάρισμα.

Η κατασκευή των συγκεκριμένων τροχών κατέστη εφικτή χάρη στην ηλεκτρική τεχνολογία, καθώς διαθέτουν το δικό τους μοτέρ αλλά και ανάρτηση η οποία αυξομειώνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι το γεγονός πως δεν χρειάζονται άξονες και αναρτήσεις και έτσι μπορεί να γίνει άριστη εκμετάλλευση των χώρων του εσωτερικού του οχήματος.

Ας δούμε όμως στο video πως οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Protean Electric φαντάζονται το… όχι και τόσο μακρινό μέλλον των αστικών, αυτόνομων συγκοινωνιών.