Ακόμη μία εβδομάδα παραβατικής συμπεριφοράς για τους Έλληνες οδηγούς

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Βρείτε μας στο

Η τροχαία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και όπως φαίνεται, μετά την καραντίνα και το Lockdown, οι Έλληνες οδηγοί έχουν επιστρέψει στις κακές συνήθειές τους.

Διαβάστε ακόμη: Τι είναι το Euro στα αυτοκίνητα και πως ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκει;

Την εβδομάδα 18 έως 24 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13.329 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία. Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.972 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Τα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, από 934 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 13.329 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.592 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 380 παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 516, του Ηρακλείου 152, της Θεσσαλονίκης 126, της Αχαΐας 97, της Β’ Δωδεκανήσου 71 και της Αλεξανδρούπολης (62).

Όπως μας ενημερώνει η αστυνομία, “οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας”.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μας υπενθυμίζει ότι “η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας”.