Ανακαίνιση για το “σπίτι” των κλασικών της FCA Heritage (+video)

Το Officine Classiche εκεί όπου η FCA αναπαλαιώνει κλασικά της μοντέλα ανακαινίστηκε με στόχο να αναδείξει την ιστορική της κληρονομία ακόμη περισσότερο.

Βρείτε μας στο
FCA Heritage

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Officine Classiche, του τμήματος της FCA Heritage που ασχολείται με την αναπαλαίωση και την επισκευή μοντέλων που έχουν γράψει ιστορία, ολοκληρώθηκε! Η ανακαίνιση είχε σαν στόχο να αποτελέσει το επόμενο βήμα ανάπτυξης του οργανισμού που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομίας των ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμα όλα τα ηλεκτρικά Fiat στην Ελλάδα. Δείτε τιμές και εκδόσεις.

“Η ανακαίνιση του Officine Classiche, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία όπου με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική θα συνεχίζουμε να φέρνουμε πίσω στο φως την ιστορική μας κληρονομιά”, σημείωσε ο Roberto Giolito, Επικεφαλής της FCA Heritage για την περιοχή ΕΜΕΑ και πρόσθεσε: “Αυτή είναι ακριβώς η αποστολή μας. Όχι απλά να θυμίζουμε την κληρονομιά μας, αλλά να αναβιώνουμε τα διαμάντια που δημιούργησαν το θρύλο των μαρκών μας. Αυτή η κληρονομιά συνεχίζει να εμπνέει τα μελλοντικά μας μοντέλα, τα οποία βέβαια θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά δεν θα μπορούν παρά να έχουν και την χαρακτηριστική Ιταλική αισθητική που σηματοδοτεί αυτά τα έργα τέχνης σε 4 τροχούς.”

Οι νέες εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά εντατικών επενδύσεων από την FCA Heritage τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν σαν κέντρο το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori στο Τορίνο. To 2019 εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό Heritage HUB, το οποίο αποτελεί και το κέντρο του οργανισμού, το 2020 ακολούθησε το Heritage Gallery στο Mirafiori Motor Village και τώρα ανοίγει τις πύλες του το πλήρως ανακαινισμένο Officine Classiche το οποίο αρχικά ιδρύθηκε στο Mirafiori το 2015. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι γεμάτες από εικόνες και δημιουργικά που απεικονίζουν μερικά από τα πλέον θρυλικά μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia.

Διαβάστε επίσης: Lancia Delta Integrale Spider; Υπήρξε μία και μοναδική! (+video)

Σήμερα οι εγκαταστάσεις του Officine Classiche καλύπτουν περισσότερα από 6.000 τ.μ. σε σχέση με τα μόλις 900 τ.μ. του 2015, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πλέον σύγχρονα συστήματα που σχεδιάστηκαν ειδικά για τη συντήρηση κλασσικών αυτοκινήτων. Στους χώρους φιλοξενούνται, συντηρούνται και περνούν από τις διαδικασίες πιστοποίησης ιστορικά αυτοκίνητα των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου, τα οποία ανήκουν σε συλλογές ιδιωτών, αλλά και στη συλλογή της FCA Heritage.

Από το 2015 δεκάδες αναπαλαιώσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί περίπου 500 πιστοποιητικά αυθεντικότητας, για οχήματα που βρίσκονται στην Ιταλία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι την Ιαπωνία και την Αμερική.

Η FCA αναφέρει πως η ακρίβεια και η πιστότητα των εργασιών εξασφαλίζονται από τα αυθεντικά τεχνικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της το τμήμα Heritage, έτσι ώστε οι ειδικοί της -που φροντίζουν και τη συλλογή του ομίλου- να μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο υπηρεσιών, όπως διάγνωση, φανοποιεία, αλλά και ανακατασκευή μηχανικών μερών.

Διαβάστε επίσης: Quadrifoglio Verde – Το λογότυπο που όρισε την τύχη της Alfa Romeo

Το τελικό στάδιο για την έκδοση του «Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας» περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο όλων των εξαρτημάτων του οχήματος από την ομάδα ειδικών της FCA Heritage. Οι εξαντλητικές διαδικασίες -εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία- οδηγούν στην έκδοση του πολύτιμου πιστοποιητικού, το οποίο εκτός των άλλων εκτοξεύει και την αξία του οχήματος. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia, ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί, τόσο στις εγκαταστάσεις της FCA Heritage, όσο και στο χώρο που φυλάει το κλασσικό του αυτοκίνητο ο συλλέκτης!

Με το σύντομο video που ακολουθεί οι άνθρωποι της FCA μας ξεναγούν στον ανακαινισμένο χώρο τους που είναι, όπως θα δείτε και εσείς, γεμάτος από θρυλικά μοντέλα του ομίλου, τα οποία χρήζουν φροντίδας και περιποίησης.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr