Αναλύοντας τον κινητήρα “θαύμα” της Honda: 700+ ίπποι από 2.2 λτ. (+video)

H Honda δεν έχει συμμετοχή μόνο στην Formula 1, όπου είναι πολύ ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, αλλά και στο πρωτάθλημα IndyCars. Και εκεί το μοτέρ της είναι από τα πιο ισχυρά.

Βρείτε μας στο

Πρόκειται για ένα μοτέρ το οποίο έχει τις ρίζες του στον κινητήρα του Honda Civic Type R, αν και παρουσιάζει αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτό. Οι βασικές είναι πως δεν είναι 2.0 αλλά 2.2 λτ. αλλά έχει και έξι κυλίνδρους σε διάταξη V και όχι τέσσερις σε σειρά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Type R. Επίσης το αγωνιστικό μοτέρ έχει ακόμη ένα τούρμπο, φτάνοντας τα δύο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Honda και όπως θα μας εξηγήσει και ο Jason Fenske του Engineering Explained στο video που ακολουθεί πιο κάτω τα μοτέρ έχουν και αρκετές ομοιότητες.

Πάντως, οφείλουμε να πούμε πως τα μοτέρ της F1 είναι σίγουρα πιο ισχυρά και από 1.6 λτ. V6 (0.6 λτ. δεν είναι και λίγα σε τέτοιο επίπεδο) καθώς υπολογίζεται πως ξεπερνούν πλέον τους 1.000 ίππους με την βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας φυσικά.

Ας δούμε όμως το μοτέρ της Honda στο video που ακολουθεί (μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τους ελληνικούς υπότιτλους, από το σχετικό εικονίδιο στο video, κάτω δεξιά, αριστερά από το “γραναζάκι” και μετά να επιλέξετε ελληνικά).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr