Αναβάθμιση λογισμικού: Το μέλλον της βελτίωσης…

Η αυτοκίνηση αλλάζει και προφανώς θα αλλάξει και ότι την περιβάλει. Όπως για παράδειγμα η βελτίωση των αυτοκινήτων. Τι μας περιμένει όμως;

Βρείτε μας στο

Στο μέλλον και με την ηλεκτροκίνηση να έχει επικρατήσει, οι βελτιώσεις των αυτοκινήτων όπως τις ξέρουμε σήμερα μάλλον θα πεθάνουν… Λίγα θα μπορούν να κάνουν οι βελτιωτές σε μοντέλα τα οποία δεν θα επιδέχονται “πειράγματα”. Σίγουρα η εμφάνιση θα είναι ένα κομμάτι, που μπορεί να επιβιώσει αλλά και αυτό σε περίπτωση που δεν πλήττει την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Η Ford μας συμβουλεύει για την αντιμετώπιση των κουτσουλιών 

Εκεί όμως που θα υπάρχει μια δυνατότητα αναβάθμισης είναι στο λογισμικό των μοντέλων. Και σε αυτό το κομμάτι μας δίνει μια καλή εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον, η ίδια η Ford με την Mustang Mach-E.

Οι κάτοχοι της νέας, πλήρως ηλεκτρικής Mustang Mach-E θα μπορούν να «παρακολουθούν» από κοντά τις εξελίξεις με ενημερώσεις over-the-air (ΟΤΑ) που αναβαθμίζουν το SUV μοντέλο της Ford σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, χωρίς καν να απομακρύνεται από το σπίτι.

Αντίθετα με άλλα αυτοκίνητα τα οποία πρέπει να είναι σταθμευμένα όση ώρα πραγματοποιείται μία ενημέρωση λογισμικού, η Ford έχει αναπτύξει ένα σύστημα που επιτρέπει την ασφαλή λήψη ενημερώσεων «στο παρασκήνιο». Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις ενημερώσεων, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται μόνο στις ενημερώσεις του SYNC. Σχεδόν όλα τα υπολογιστικά συστήματα της Mustang Mach-E ενημερώνονται ασύρματα, γεγονός που σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις προσφέροντας εντελώς νέα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν υπάρχουν όταν οι πελάτες παραλαμβάνουν για πρώτη φορά τα οχήματά τους.

Μερικές φορές η εγκατάσταση ορισμένων ενημερώσεων δεν θα γίνεται καν αντιληπτή στους πελάτες, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν κάποια ώρα – π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας – για τη λήψη ενημερώσεων, ενόσω η Mach-E είναι σταθμευμένη. Πολλές ενημερώσεις θα ολοκληρώνονται σχεδόν αμέσως μόλις ο οδηγός βάζει εμπρός το όχημα, ενώ θα εκδίδονται σχετικές ειδοποιήσεις για τις βελτιώσεις που έχουν εγκατασταθεί.

Κάποιες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι πιο περίπλοκες, οι οποίες απαιτούν το όχημα να παραμένει σταθμευμένο για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούν να προγραμματίζονται ώστε να πραγματοποιούνται τη στιγμή που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr