Αντίστροφη μέτρηση για το Nissan GT-R Final Edition των 720 ίππων

Μία σπάνια ειδική έκδοση θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» της τρέχουσας γενιάς GT-R. Ονομάζεται Nissan GT-R Final Edition και θα αποδίδει 720 ίππους...

Βρείτε μας στο

Είναι ήδη γνωστό ότι η επόμενη γενιά Nissan GT-R θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της. Πριν γίνει όμως κάτι τέτοιο, οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν μία συλλεκτική έκδοση σε περιορισμένη παραγωγή. Ο λόγος για το Nissan GT-R Final Edition.

Nissan GT-R: Με υβριδικό σύστημα κίνησης η επόμενη γενιά

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται ότι θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2022, τουλάχιστον έτσι αναφέρεται στα ιαπωνικά μέσα. Η παραγωγή θα περιλαμβάνει μόλις 20 αντίτυπα και το Nissan GT-R Final Edition θα φέρει κοινά στοιχεία με το σκληροπυρηνικό Nissan GT-R50 της Italdesign.

Μπορεί οι πληροφορίες να είναι ελάχιστες για την ώρα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε κάτω από το καπό τον ίδιο κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι θα δίνει το παρόν ο χειροποίητος V638RETT χωρητικότητας 3,8 λίτρων. Το συγκεκριμένο μοτέρ, έπειτα από περιποίηση του τμήματος Nismo, αποδίδει 720 ίππους και η ροπή φτάνει στα 780 Nm.

Nissan GT-R R34: Η γενιά που αγαπήθηκε περισσότερο

Το ιαπωνικό Best Car Web αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ειδική έκδοση θα κοστίζει 40 εκατ. Γιεν Ιαπωνίας, δηλαδή κάτι λιγότερο από 320.000 ευρώ. Όσο για την επόμενη γενιά Nissan GT-R, υπολογίζεται να έρθει μέσα στο 2023.