BMW X7 Dark Shadow: Νέα έκδοση για το κορυφαίο SUV των Βαυαρών

Με το σκούρες αποχρώσεις να κυριαρχούν η BMW μας παρουσιάζει την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Dark Shadow αποκλειστικά για τη X7.

Βρείτε μας στο
2020 BMW X7 Dark Sahdow

Η νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση Dark Shadow της BMW X7 έρχεται για να μας δείξει μια άλλη πιο σπορ και “σκοτεινή” πλευρά του μεγάλου SUV των Βαυαρών. Κάνει παράλληλα πιο γνωστές στο ευρύ κοινό τις δυνατότητες εξατομίκευσης του τμήματος Individual της BMW, ειδικά όσον αφορά στην εντυπωσιακή παλέτα των χρωμάτων που έχει διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους.

Με μοναδική σχεδίαση και εξοπλισμό BMW Individual, η BMW X7 Dark Shadow θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες. Η BMW υπογραμμίζει ότι η εν λόγω έκδοση είναι διαθέσιμη με όλους τους κινητήρες της X7.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της έκδοσης Dark Shadow είναι η μεταλλική απόχρωση Frozen Arctic Grey που ανήκει στη χρωματική παλέτα της BMW Individual μια βαφή που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς X. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες φαίνεται να συμφωνούν με το γνωμικό που θέλει όλα τα χρώματα να είναι ωραία… αρκεί να είναι μαύρο.

Εκτός από τη γκρι ματ βαφή η X7 Dark Shadow ξεχωρίζει για το μαύρο χρωμιωμένο φινίρισμα για τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων, τα καλύμματα της δεύτερης και της τρίτης κολόνας και τις βάσεις των εξωτερικών καθρεπτών. Αυτό το φινίρισμα δίνει επίσης το “παρών” στο πλαίσιο και στη τεράστια γρίλια της BMW, στις εισαγωγής αέρα αλλά και στα καλύμματα των απολήξεων της εξαγωγής. Σε μαύρο γυαλιστερό είναι και οι ράγες τις οροφής που συμπληρώνουν έτσι την αντίθεση με τη ματ βαφή.

Η X7 Dark Shadow φέρει το αεροδυναμικό πακέτο M σπορ ως στάνταρ και τις ζάντες αλουμινίου “M” με διάμετρο στις 22 ίντσες σε μαύρο ματ, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει και το “M” σύστημα εξαγωγής.

Οι χρωματικές και εξοπλιστικές αλλαγές συνεχίζονται και το εσωτερικό του μεγάλου SUV με περισσότερα στοιχεία Individual, όπως είναι η πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino σε δίχρωμο φινίρισμα Night Blue/Black με αντίθετες ραφές και η επένδυση οροφής BMW Individual από Αλκαντάρα σε σκούρο μπλε χρώμα. Το πάνω τμήμα του ταμπλό και τα υποβραχιόνια των θυρών φέρουν δερμάτινη επένδυση nappa επίσης σε σκούρο μπλε.

Με μαύρο δέρμα Merino έχει επενδυθεί και το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων αλλά και οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ το φινίρισμα για την κεντρική κονσόλα είναι σε μαύρο γυαλιστερό και φέρει και το όνομα της έκδοσης.

Οι Βαυαροί μας αναφέρουν πως περισσότερες ειδικές χρωματικές προτάσεις της BMW Individual θα προστεθούν στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για τις X7, X6 και X5 με την έναρξη παραγωγής της Dark Shadow Edition, η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Spartanburg των Η.Π.Α. Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται τον ερχόμενο Αύγουστο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr