Αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων;

Όταν επιλέγουμε το καινούργιο μας αυτοκίνητο, μία από τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε είναι το είδος του κιβωτίου ταχυτήτων. Τι ψηφίζετε;

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Το αυτοκίνητο είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές μας και καλό θα είναι να ψάχνουμε αρκετά πριν αποφασίσουμε. Ακόμη και αν έχουμε καταλήξει σε ένα μοντέλο, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που επιθυμούμε να έχει και ποια μας είναι αχρείαστα.

Δείτε επίσης: Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου είναι και το κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό μπορεί να είναι χειροκίνητο, μπορεί όμως να είναι και αυτόματο. Επειδή όμως τα κιβώτια συνοδεύονται από αρκετούς μύθους και στερεότυπα, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, παραθέτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν.

Οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτων αλλά και εμείς εδώ στην Ελλάδα προτιμούμε κατά κόρον τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Αυτό γίνεται κυρίως για λόγους οικονομίας αγοράς και χρήσης αλλά και γιατί πολλοί οδηγοί θέλουν ένα χειροκίνητο κιβώτιο για να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδήγηση.

Σε χώρες όπως οι Η.Π.Α. η Ιαπωνία, η Κίνα και η Αυστραλία, τα αυτόματα κιβώτια είναι μακράν πιο διαδεδομένα, σε βαθμό που οι οδηγοί δεν γνωρίζουν πως είναι να οδηγούν αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο. Είναι θέμα οπτικής φυσικά, καθώς στην Ευρώπη το χειροκίνητο κιβώτιο είναι ένας τρόπος να εκφράσεις το πάθος σου για οδήγηση, ενώ σε άλλες χώρες θεωρείται απλώς παρωχημένη τεχνολογία.

Φυσικά υπάρχουν πολλά ήδη αυτόματων κιβωτίων (αυτά θα τα δούμε σε άλλο θέμα όμως) και προφανώς δεν συμπεριφέρονται όλα το ίδιο. Ειδικά τα σύγχρονα κιβώτια διπλού συμπλέκτη, έχουν καταφέρει να είναι πιο γρήγορα στις αλλαγές, ακόμη και από τον ταχύτερο οδηγό, πιο ομαλά αλλά και πιο οικονομικά σε κατανάλωση σε σχέση πάντοτε με το ανθρώπινο χέρι. Και σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός πως προστατεύουν το μοτέρ από ανθρώπινο λάθος, ενώ δίνουν και τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών από τα χειριστήρια στο τιμόνι (αν υπάρχουν) ή από τον επιλογέα, μέσω σειριακής λειτουργίας.

Πλέον, ακόμη και σε αγορές, όπως η ευρωπαϊκή, που κυριαρχούσε το χειροκίνητο κιβώτιο, τα αυτόματα κερδίζουν έδαφος και μόνο το αυξημένο κόστος αγοράς (το οποίο έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν), είναι ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά τους.

Σίγουρα, ξεκάθαρη επιλογή δεν υπάρχει, καθώς μιλάμε αν μη τι άλλο και για… γούστο. Παρόλα αυτά, θα λέγαμε πως αν αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο πόλης ή αν είστε από τους οδηγούς που δίνουν προτεραιότητα στην άνεση και στην ευκολία χρήσης, τότε το αυτόματο είναι για εσάς. Από την άλλη, αν είστε από αυτούς που γουστάρουν οδήγηση και… συμπλέκτη, τότε το χειροκίνητο είναι μονόδρομος. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως υπάρχουν ακόμη εταιρείες και σήμερα, όπως η Porsche που επιμένουν στα χειροκίνητα κιβώτια.

Εμείς πιο κάτω σας παραθέτουμε τα βασικότερα πλεονεκτήματα του κάθε κιβωτίου, προκειμένου να πάρετε τις αποφάσεις σας:

Πλεονεκτήματα χειροκίνητου κιβωτίου:

  • Φθηνότερο
  • Ελαφρύτερο
  • Αίσθηση κατά τις αλλαγές
  • Αυξημένη συμμετοχή στην οδήγηση (για αυτούς που μπορούν να το εκτιμήσουν)
  • Αν μάθεις να οδηγείς σε χειροκίνητο, τότε δεν θα δυσκολευτείς σε αυτόματο

Πλεονεκτήματα αυτόματου κιβωτίου:

  • Χαμηλότερη κατανάλωση (αναλόγως το είδος του αυτόματου κιβωτίου)
  • Ταχύτερες αλλαγές
  • Άνεση και ευκολία χρήσης
  • Προστασία του κινητήρα από πιθανά λάθη κατά τις αλλαγές με χειροκίνητο κιβώτιο
  • Βελτιωμένη εργονομία καθώς δεν χρειάζεται να πάρεις το χέρι σου από το τιμόνι, όπως στα χειροκίνητα κιβώτια
tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.