Χρειάστηκαν 35 χρόνια για την αναπαλαίωση αυτού του σπάνιου Citroen (+video)

Επιβίωσε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ετοιμαζόταν 35 χρόνια για να βγει στους δρόμους. Διαβάστε την ιστορία του σπάνιου Citroen Traction Avant...

Βρείτε μας στο

Όσο πιο σπάνιο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο δύσκολη είναι η διαδικασία της αναπαλαίωσης. Τα δυσεύρετα ανταλλακτικά πολλαπλασιάζουν τον απαιτούμενο χρόνο. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση ενός υπερβολικά σπάνιου Citroen Traction Avant.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο Παρίσι τη Γαλλίας στο διάστημα 1938-1939. Αμέσως μετά ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην πρωτεύουσα. Η παραγωγή, όπως ήταν λογικό, διακόπηκε ακαριαία. Έτσι, από την μονάδα της Citroen βγήκαν μόλις 213 αντίτυπα.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-Benz 280 SL «ανασταίνεται» μετά από 37 χρόνια (+video)

Ένα εξ’ αυτών είναι το συγκεκριμένο, το οποίο για κάποιον άγνωστο λόγο βρέθηκε στο Λονδίνο από το 1947. Χρησιμοποιήθηκε ως ταξί και λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Essex. Εκεί έμεινε μέχρι το 1985, όπου και αγοράστηκε από τον Steve Southgate, τωρινό ιδιοκτήτη, προκειμένου να γίνει αναπαλαίωση.

Χρειάστηκαν 35 ολόκληρα χρόνια και σχεδόν 60.000€ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναπαλαίωσης. Ο άνθρωπος που θα δείτε στο video, όμως, κατάφερε να ολοκληρώσει το τελευταίο project της ζωής του. Πλέον είναι ένας περήφανος ιδιοκτήτης ενός εκ των μόλις τριών Citroen Traction Avant.

Διαβάστε επίσης: Υπέρογκο ποσό για αυτή την παρατημένη Mercedes 300 SL Roadster 

Η ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης συνέπεσε με την «VE Day» (Victory-Europe Day), την 75η επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (8 Μαΐου 1945). Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι αυτό το αυτοκίνητο έμεινε «αλώβητο» στο πόλεμο και τώρα, έπειτα από 35 χρόνια εργασιών, κατάφερε να βγει και πάλι στους δρόμους.