Δείτε πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει η Google για την χαρτογράφηση του πλανήτη μας

Η Google μέσω του Street View προσπαθεί να μας παρέχει μία πραγματική εικόνα του πλανήτη μας. Πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει όμως μέχρι σήμερα;

Βρείτε μας στο

Το Street View ήταν μία ιδέα του Larry Page πίσω στο 2004, με στόχο να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος διαδικτυακός χάρτης με πραγματική εικόνα από κάθε γωνιά της Γης ή τουλάχιστον των δρόμων της.

Για να γίνει το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο πραγματικότητα η Google στρατολόγησε αυτοκίνητα με ειδικές κάμερες στην οροφή, προκειμένου να καταγράφουν την περιμετρική εικόνα, από τα σημεία που διέρχονται.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα προκειμένου να χαρτογραφεί απομακρυσμένες και απρόσιτες μέσω αυτοκινήτου περιοχές, χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό σε πεζοπόρους ακόμη και ζώα όπως καμήλες και πρόβατα!

Σύμφωνα λοιπόν με την Google το 98% του κατοικημένου πλανήτη μας είναι χαρτογραφημένο και για να γίνει αυτό τα αυτοκίνητά της έχουν διανύσει απόσταση 16.000.000 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα πάντοτε με την Google, υπάρχουν πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί από το Google Street View αλλά αυτό θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr