Δοκιμή Suzuki Ignis GLX Hybrid 90HP (+Videos)

Το Suzuki Ignis Hybrid διακρίνεται για την ξεχωριστή σχεδίαση και το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης έχοντας όμως και άλλα βέλη στην φαρέτρα του.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Suzuki Ignis Hybrid

Το Ignis βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στην αγορά, συνεχίζει όμως να αποτελεί ένα ξεχωριστό μικρό SUV με χαρακτηριστικά και σχεδίαση που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα παρόμοιων διαστάσεων, με το μήκος του να φτάνει στα 3,7 μ.

Εξωτερικά η χαριτωμένη εμφάνιση του Ignis κερδίζει τις εντυπώσεις ειδικά στο έντονο κόκκινο χρώμα του μοντέλου της δοκιμής που τονίζει ακόμη περισσότερο τα ρετρό στοιχεία που έχει ενσωματώσει η Suzuki στη σχεδίασή του. Η ιαπωνική εταιρία “δανείστηκε” στοιχεία από την παράδοσή της και έδωσε έτσι στο μοντέλο της έναν ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι τρεις χαρακτηριστικές γραμμές στην πίσω κολόνα (κάνουν την εμφάνιση τους και στην κεντρική κονσόλα) αλλά και ο τρόπος που πλαισιώνονται τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν μια έντονη αύρα από τα Fronte Coupe και Cervo, τα μικρά σπορ αυτοκίνητα της Suzuki από την δεκαετία του ’70. Οι εμπρός κολώνες σε μαύρο χρώμα είναι ο οικογενειακός δεσμός του Ignis με το σύγχρονο Swift, ενώ στις άκρες του καπό βλέπουμε “αεραγωγούς” που θυμίζουν Vitara.


Η ευχάριστη σε σχεδίαση και φωτεινή καμπίνα του Ignis συνεχίζει να προκαλεί θετικές εντυπώσεις. Η επιλογή της Suzuki να δώσει λευκό χρώμα για το ταμπλό και τις επενδύσεις στις πόρτες περίπου από το μισό και κάτω εντείνει την αίσθηση ευρυχωρίας του μοντέλου των Ιαπώνων με την καμπίνα να χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων. Τέσσερις ενήλικες δεν θα προβληματιστούν καθόλου εντός του Ignis με τα πίσω καθίσματα να σύρονται αλλά και να αλλάζουν την κλίση της πλάτης του, βελτιώνοντας και αυξάνοντας αντίστοιχα την άνεση των επιβατών ή τον διαθέσιμο χώρο στο πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο παρουσιάζεται ακόμη μεγαλύτερο από εκείνο της τετρακίνητης έκδοσης και φτάνει συνολικά στα 260 λίτρα έναντι 204 λίτρων. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα η χωρητικότητα εκτινάσσεται στα 1.100 λίτρα.

Διαβάστε περισσότερα για το εσωτερικό του Ignis αλλά και για την 4κίνητη υβριδική έκδοση εδώ.

Προηγμένο, με στόχο την οικονομία
Το μικρό υβριδικό Ignis φέρει το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) της Suzuki με την μικρή γεννήτρια Integrated Starter Generator (ISG) να συνδέεται με τον Dualjet κινητήρα των 1,2 λίτρων μέσω ιμάντα. Η ISG μονάδα έχει τετραπλό ρόλο. Ενεργεί ως μίζα για τον κινητήρα σε όλες τις περιπτώσεις, πλην της πρώτης εκκίνησης του κινητήρα, όταν αυτός είναι κρύος -σε αυτή την περίπτωση παίρνει μπρος με μια συμβατική μίζα. Παράλληλα παράγει και αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια στην μικρή συστοιχία μπαταριών που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού, κατά την επιβράδυνση του Ignis, ενώ φορτίζει και την συμβατική μπαταρία μολύβδου των 12 volt. Ακόμη πιο σημαντικά, για τη μείωση της κατανάλωσης, η ISG υποβοηθά το μοτέρ εσωτερικής καύσης στις εκκινήσεις αλλά και τις επιταχύνσεις εν κινήσει “γεμίζοντας” την καμπύλη ροπής του κινητήρα βενζίνης στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας.

Ο Dualjet κινητήρας των 1,2 λίτρων αποδίδει 90 ίππους και 120 Nm ροπής με τα τελευταία να εμφανίζονται στις 4.400 σ.α.λ. Η ISG μονάδα έρχεται να προσθέσει άλλους 2,3 ίππους που ακούγονται λίγοι όχι όμως και τα έξτρα 50 Nm ροπής που προσθέτει στην ροπή του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένα νούμερο σχεδόν στο μισό του μηχανικού συνόλου. Το όλο σύστημα προσθέτει μόλις 6,2 κιλά στο χαμηλό συνολικό βάρος του δικίνητου Ignis των 865 κιλών, 55 λιγότερα σε σχέση με την τετρακίνητη έκδοση.

Suzuki Ignis Hybrid

Πράγματι κατά την οδήγηση του Ignis ο οδηγός αντιλαμβάνεται μια ήπια έξτρα ώθηση στις χαμηλές στροφές που δεν συνάδει με την καμπύλη ροπής και την υψηλή απόδοση του ατμοσφαιρικού μοτέρ των μόλις 1,2 λίτρων. Το τελευταίο έχει την κλασική συμπεριφορά ιαπωνικού 16βάλβιδου κινητήρα μικρής χωρητικότητας και υψηλής απόδοσης. Χαρακτηρίζεται από πολιτισμένη λειτουργία, άνεση στο στροφάρισμα, πολύ καλή ελαστικότητα από χαμηλά αλλά και έλλειψη ροπής σε αυτό το φάσμα με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS να ταιριάζει ιδανικά στον χαρακτήρα του. Η ευστροφία το χαρακτηρίζει, όπως και ο ήχος που ακούγεται μέσα στην καμπίνα όταν οι στροφές του μοτέρ πλησιάζουν το άνω άκρο, με το μακρύ σε κλιμάκωση κιβώτιο να φέρει έναν ελαφρύ σε αίσθηση επιλογέα με λογικές διαδρομές και σαφήνεια στο κούμπωμα των ταχυτήτων.

Ο μικρός ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί υποδειγματικά στο μποτιλιάρισμα εκκινώντας άμεσα τον βενζινοκινητήρα στο πάτημα του συμπλέκτη για την επιλογή της 1ης ταχύτητας. Παράλληλα φροντίζει να τον κρατά σβηστό για μεγαλύτερα διαστήματα σε σχέση με άλλα Start Stop συστήματα: αν κινείστε με ταχύτητες κάτω από 16 χλμ./ώρα και ρολάρετε με νεκρά στο κιβώτιο, χωρίς να πατάτε τον συμπλέκτη, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν λειτουργεί και επανεκκινεί με το που πατήσετε το πεντάλ του συμπλέκτη.

“Εργαλείο” στην πόλη, με άνεση και εκτός
Με τις μαζεμένες διαστάσεις να αποτελούν το μεγάλο του όπλο στο αστικό περιβάλλον το δικίνητο Ignis, με κύκλο στροφής μόλις 4,7 μέτρα, θα κινηθεί σαν αιλουροειδές στους δρόμους της πόλης προσφέροντας άριστα τις υπηρεσίες του. Η μανούβρες εκτελούνται με χαρακτηριστική άνεση και οι 18 πόντοι που το χωρίζουν από το έδαφος προφέρουν παράλληλα πολύ καλή επίβλεψη του δρόμου για τον οδηγό. Παράλληλα το μικρό ατμοσφαιρικό μοτέρ αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οικονομικό στο βαρύ μποτιλιάρισμα με το SHVS να βοηθά τα μέγιστα και να περιορίζει την κατανάλωση στα 6 λίτρα ανά 100 χλμ. Στον ανοιχτό δρόμο η κατανάλωση θα πέσει κοντά στα πέντε με το Ignis να ταξιδεύει με άνεση σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου επωφελούμενο και από το σχετικά μαλακό set up της ανάρτησης, ανέρχεται στα 5,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το μικρό μοντέλο της Suzuki θα ακολουθήσει τις επιθυμίες του οδηγού και σε δρόμο με στροφές με την φιλικότητα και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας να το χαρακτηρίζουν και εδώ. Δεν φτιάχτηκε φυσικά για να ξεσηκώνει με την συμπεριφορά του, κάτι που φαίνεται και στις λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο σύστημα πέδησης με τα ταμπούρα πίσω, το οποίο είναι παντού πολύ καλό, εκτός από τις οριακές καταστάσεις. Το Ignis μπορεί ωστόσο να κινηθεί σε υψηλό ρυθμό με την προοδευτικότητα στις αντιδράσεις να αποτελεί το μεγάλο προσόν του.

Ως πολύ μικρό SUV το μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας θα αξιοποιήσει τη σεβαστή απόσταση από το έδαφος και δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να κινηθεί με άνεση και ασφάλεια και σε χωματόδρομους, ακόμη και να οι τελευταίοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

Στην κορυφαία έκδοση GLX της δοκιμής, με τιμή 14.730 ευρώ, το υβριδικό Ignis φέρει ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις που περιμένει κανείς και επιπλέον, μεταξύ άλλων: το σύστημα πολυμέσων της εταιρίας με οθόνη επτά (7) ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, αλλά και το σύστημα υποβοήθησης Dual Support Camera που μπορεί ακόμη και να φρενάρει το Ignis σε περίπτωση ενδεχόμενης πρόσκρουσης.

Δείτε πιο κάτω ένα σύντομο βίντεο από του Ignis από το κανάλι μας στο YouTube αλλά και το μοντέλο της Suzuki ως πρωταγωνιστή στο τηλεοπτικό TractioN.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: [email protected]