Δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV ετοιμάζει η Toyota

Άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα πρόκειται να προστεθούν σύντομα στη γκάμα τις Toyota. Δείτε τα πρώτα επίσημα ψηφιακά σκίτσα...

Βρείτε μας στο

H Toyota έχει αποδείξει ήδη ότι θέλει να μπει δυναμικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην αγορά της Κίνας. Η αρχή έγινε όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό BYD και φαίνεται ότι συνεχίζεται με την παραγωγή δύο νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Top 10 πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Πρώτη η Toyota

Οι πρώτες πληροφορίες μας έρχονται από τα κινεζικά γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όπου η Toyota κατέθεσε τα πρώτα της σχέδια. Πρόκειται για δύο SUV που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το πρώτο είναι ένα μεγάλο SUV, το οποίο πιθανόν να εξοπλίζεται και με τρίτη σειρά καθισμάτων. Το δεύτερο είναι ένα μικρότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας crossover.

Και τα δύο θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Toyota και Subaru. Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα εξοπλίζεται με μπαταρίες 50 έως 100 kWh. Αυτό πρακτικά αντιστοιχεί σε αυτονομία που θα κυμαίνεται από τα 300 μέχρι τα 600 χιλιόμετρα.

Η Toyota έχει ξεκαθαρίσει ότι μέχρι το 2025 θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Τα δύο αυτοκίνητα που βλέπετε στις φωτογραφίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022, βέβαια, το αν θα τα δούμε και στην ευρωπαϊκή αγορά παραμένει για την ώρα άγνωστο.