Επετειακή έκδοση του Lada Niva από τους… Γερμανούς

Ποιος το περίμενε ότι η επετειακή έκδοση του ρωσικού Lada Niva θα ερχόταν από γερμανική εταιρεία. Δείτε πόσο θα κοστίζει...

Βρείτε μας στο

Το Lada Niva απουσιάζει από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα σας ενημερώσαμε ότι αποχωρεί και από τη Γερμανία. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια μίας γερμανικής εταιρείας να δημιουργήσει ένα επετειακό μοντέλο.

Lada: Αντεπίθεση με νέα μοντέλα την επόμενη εξαετία

Ο λόγος για την «Partisan Motors», με ιδιοκτήτη ρωσικής καταγωγής, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει μία επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια ιστορίας της AvtoVAZ. Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευθεί κάποια επίσημη φωτογραφία, πέρα από το σκίτσο που βλέπουμε.

Συνεπώς περιμένουμε ένα αυτοκίνητο που θα φέρει αρκετά νέα στοιχεία, όπως ο αεραγωγός επάνω στο καπό και ο αναπνευστήρας. Επιπλέον, η σχεδίαση των ζαντών είναι διαφορετική από το «εργοστασιακό» Niva και θα προσφέρεται με χωμάτινα ελαστικά. Τα σκαλοπάτια, τα διευρυμένα φτερά, το άγκιστρο στο εμπρός μέρος και οι ράγες οροφής είναι επίσης στοιχεία που θα δίνουν ένα πιο επιθετικό χαρακτήρα στο επετειακό μοντέλο.

Η εταιρεία «Partisan Motors» αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Lada Niva θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα και θα διατεθεί μόνο σε συγκεκριμένους αντιπροσώπους της Γερμανίας. Όσο για την τιμή, θα βρίσκεται οριακά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Τέλος, κάτω από το καπό το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχει ο ίδιος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,7 λίτρων και 83 ίππων που συναντάμε στις «απλές» εκδόσεις. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση από τη γερμανική εταιρεία.