Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Μade in Turkey” με ιταλική φινέτσα!

Όπως είναι γνωστό, οι Τούρκοι ετοιμάζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το “εθνικό” τους αυτοκίνητο όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι και θα έχει... ιταλική σχεδίαση.

Βρείτε μας στο

Οι Τούρκοι έχουν εδώ και καιρό ανακοινώσει την πρόθεσή τους για την κατασκευή του πρώτου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου και πλέον μετράνε αντίστροφα για την παρουσίαση του πρώτου πρωτότυπου που θα μας δείξει πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής.

Ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είναι σχεδιασμένο δια χειρός του ιταλικού οίκου σχεδίασης Pininfarina. Κάτι που σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν κάνει σοβαρή επένδυση και στην εμφάνιση του αυτοκινήτου και δεν θέλουν να παρουσιάσουν ένα μοντέλο το οποίο θα είναι αποκρουστικό ή θα αντιγράφει άλλα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από τα δημοσιεύματα σε τούρκικα μέσα, το ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζουν οι γείτονές μας θα ανήκει στην κατηγορία των SUV και ο πρώτος που θα το οδηγήσει θα είναι ο Ερντογάν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοτσαέλι, στην οποία ο Τούρκος Πρόεδρος θα ανακοινώσει και την ονομασία του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο Gebze’s Information Technologies Valley (IT Valley) και σύμφωνα με τον Gurcan Karakas, CEO της Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG) – κοινοπραξία των πέντε μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών στην Τουρκία, θα γίνει προσπάθεια να διαθέτει ένα νέο εικονικό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα πλοήγησης.

Μένει να δούμε λοιπόν στην πράξη τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι και αν τελικά το αυτοκίνητό τους θα είναι αντάξιο των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει οι δηλώσεις τους και τα όσα διαρρέουν στον τύπο.