Έρχονται κίνητρα αλλά για την αγορά συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων

Πολλά ακούγονται τελευταία για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ο οποίος προβλέπει την παροχή κινήτρων για την αγορά νέων αυτοκινήτων. Ας δούμε τι ισχύει πραγματικά.

Βρείτε μας στο

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα κίνητρα που θα φέρει η κυβέρνηση, σχετικά με την διευκόλυνση της αγοράς νέων αυτοκινήτων.

Εμείς, εδώ στο www.traction.gr μέχρι σήμερα δεν είχαμε δημοσιεύσει κάτι, καθώς πολλές φορές από αυτά που διαρρέουν ισχύουν τα μισά ή και… τίποτα.

Πλέον όμως έχουμε κάτι απτό και ήρθε η ώρα να δούμε ακριβώς τι… μας περιμένει. Και αυτό γιατί ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων εξέδωσε διευκρηνιστική ανακοίνωση.

Σε αυτήν λοιπόν αναφέρονται τα εξής:

  • Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα.

  • Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου).

Επομένως γίνεται αντιληπτό πως δεν θα πρέπει να περιμένουν κανενός είδους απόσυρση και καμία ελάφρυνση όσοι έχουν σκοπό να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο δεν είναι ηλεκτρική ή επαναφορτιζόμενο.