Έρευνα Η.Π.Α.: Ποια εταιρεία είναι «πρωταθλήτρια» στις ανακλήσεις;

Μία νέα έκθεση απεικονίζει τη ραγδαία αύξηση στις ανακλήσεις της περασμένης χρονιάς. Δείτε ποια εταιρεία αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια»...

Βρείτε μας στο

Μία έκθεση με την πορεία των ανακλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2020 δημοσίευσε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας. Πώς κυμάνθηκαν οι ανακλήσεις και ποια εταιρεία ήταν η «πρωταθλήτρια».

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα πίσω παράθυρα κάποιων αυτοκινήτων δεν κατεβαίνουν μέχρι κάτω; 

Αρχικά, για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι τιμές αφορούν αποκλειστικά την αγορά των Η.Π.Α. Οι ανακλήσεις έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ το έτος 2019 και όλα δείχνουν ότι η τρέχουσα χρονιά επιφυλάσσει μία νέα κορυφαία αρνητική επίδοση.

Την περασμένη χρόνια, η Subaru αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις ανακλήσεις. Ακολούθησε με σημαντική διαφορά η Volkswagen, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Mercedes-Benz. Στο γράφημα που ακολουθεί θα δείτε με «ανοιχτό» χρώμα τις τιμές του 2019, ενώ με την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή απεικονίζεται η μέση τιμή του συνόλου των εταιρειών.

Το τοπίο φαίνεται να αλλάζει το 2020, με το πρώτο εξάμηνο να δείχνει ότι η πρώτη περσινή τριάδα έχει μειώσει αρκετά τις ανακλήσεις. Ειδικά οι Volkswagen και Mercedes-Benz έχουν ελαττώσει αρκετά το ποσοστό τους. Αντίθετη κατάσταση επικρατεί σε ιαπωνικές εταιρείες, όπως οι Toyota, Nissan και Honda, το ποσοστό των οποίων έχει εκτοξευθεί στην αγορά των Η.Π.Α. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πηγή: auto-institut.de