Πόσο χρόνο… χάνει η BMW M8 Competition από 4WD σε πισωκίνητη; (+video)

Η BMW M8 Competition είναι ικανή να οδηγηθεί και σαν τετρακίνητη και σαν πισωκίνητη. Πόσο χρόνο χάνει, όμως, στη δεύτερη περίπτωση;

Βρείτε μας στο

Σήμα κατατεθέν των αυτοκινήτων του M-Division ήταν η κίνηση στον πίσω άξονα. Καθώς, όμως, η ισχύς των νέων μοντέλων ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη, μοιραία αποφασίστηκε η στροφή στην τετρακίνηση. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση της BMW M8 Competition.

Διαβάστε επίσης: BMW M8 τα βάζει με βελτιωμένο Nissan GT-R και Ferrari GTC4Lusso (+video) 

Ωστόσο, για τους λάτρεις της κίνησης στον πίσω άξονα, η βαυαρική φίρμα προσφέρει επιλογή οδήγησης όπου το 100% της ροπής περνά στους τροχούς του πίσω άξονα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη και στην BMW M8 Competition. Πόσο πιο αργή γίνεται, όμως, όταν επιλέγεται η κίνηση στον πίσω άξονα;

To video που ακολουθεί είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε την αξία της τετρακίνησης κατά την επιτάχυνση, ειδικά από στάση. Το βαυαρικό μοντέλο στάθηκε δίπλα στην τετρακίνητη Mercedes-AMG A45 S. Στην πρώτη σύγκριση λειτουργούσε ως πισωκίνητο και το 400άρι ολοκληρώθηκε σε 12,7 δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά, όμως, ενεργοποιήθηκε το σύστημα τετρακίνησης και το πέρασμα της BMW M8 Competition ολοκληρώθηκε σε μόλις 11 δευτερόλεπτα. Εννοείται πως τη δεύτερη φορά άφησε πίσω την της Mercedes-AMG A45 S, η οποία και τις δύο φορές ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε 12,1″.

Διαβάστε επίσης: Η Manhart βελτίωσε το ταχύτερο μοντέλο της BMW (+video)

Πριν δείτε το video, να υπενθυμίσουμε ότι κάτω από το καπό του βαυαρικού coupe βρίσκεται ένας twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Η ισχύς του φτάνει στους 625 ίππους, μιας και πρόκειται για την κορυφαία έκδοση. Όσο για την επιτάχυνση, μέχρι τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,2 δευτερόλεπτα.