Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο-Έρευνα: Εσύ ξέρεις από… σήραγγες;

Οι σήραγγες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα. Ωστόσο πολλοί αγνοούν βασικές γνώσεις και κανόνες ασφάλειας για την ασφαλή διέλευση τους, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Σήραγγα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Έρευνα 2021

Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις πρώτες 5 θέσεις στην Ευρώπη σε αριθμό οδικών σηράγγων που ξεπερνούν τα 500 μ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών σηράγγων έχει κατασκευαστεί εντός της τελευταίας 15ετίας με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και προδιαγραφές.

Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια των σηράγγων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των σύγχρονων απαιτήσεων κατασκευής, οι γνώσεις των οδηγών για την ασφαλή διέλευση τους υπολείπονται ακόμα του επιθυμητού, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Οδός». Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα διενεργείται με τη σύμπραξη του ΕΜΠ, της Εγνατία Οδός, του ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Τekmon Geomatics.

Διαβάστε επίσης: Είμαστε ανέτοιμοι για οδήγηση με κακοκαιρία

Το δείγμα της έρευνας του ΕΜΠ ήταν 1.402 Έλληνες οδηγοί, εκ των οποίων 1.220 (87%) άνδρες και 182 (13%) γυναίκες οδηγοί, με το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων να είναι μεταξύ 26 και 55 ετών (78,2%). Επιπρόσθετα, στην έρευνα έλαβαν μέρος 148 (10,6%) επαγγελματίες οδηγοί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σχεδόν το 75% των συμμετεχόντων νιώθει σημαντικά μεγαλύτερη εξοικείωση με τις οδικές σήραγγες σε σχέση με πριν από 5-10 χρόνια κάτι που πιθανά οφείλεται στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των οδικών σηράγγων. Παρ’ όλα αυτά, το 58,5% δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί σχεδόν ποτέ για την οδήγηση σε σήραγγες, ενώ μόλις το 16% ισχυρίζεται πως λαμβάνει συχνά κάποια ενημέρωση.

Η έρευνα εντόπισε, επίσης, το γνωστικό κενό των χρηστών των οδικών σηράγγων σχετικά με τους δίαυλους επικοινωνίας με το κέντρο ελέγχου. Οι χρήστες μοιάζει να μη γνωρίζουν ότι οι περισσότερες σήραγγες με μήκος πάνω από 500 μέτρα τελούν υπο στενή παρακολούθηση και άμεση εποπτεία από ειδικό κέντρο ελέγχου το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει με τους χρήστες με διάφορα μέσα. Το ραδιόφωνο αποτελεί ένα από τα λιγότερο διαδεδομένα μέσα, με τους οδηγούς να αγνοούν κατά 73,2% ότι το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επείγουσες συνθήκες για να μεταφέρει κρίσιμες πληροφορίες (στις περισσότερες οδικές σήραγγες οι διαχειριστές των αυτοκινητοδρόμων μπορούν να “εκπέμψουν” μηνύματα μέσω ραδιοφώνου “πατώντας” πάνω σε δημοφιλείς συχνότητες). Από την άλλη πλευρά, ως πιο γνωστοί δίαυλοι επικοινωνίας αναδεικνύονται οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, με ποσοστό 80,4%, ενώ ακολουθούν τα μεγάφωνα της σήραγγας, με αρκετά μεγάλη διαφορά, στο 49,6%.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα ευάλωτε σε κλοπή; Τι πρέπει να προσέχουμε

Όσον αφορά την αναμονή εντός οδικής σήραγγας (π.χ. σε περίπτωση μεγάλης συμφόρησης), αναδεικνύεται πως το 64,8% των χρηστών γνωρίζει ότι πρέπει να παραμείνει στο όχημά του, διατηρώντας σβηστή τη μηχανή. Αντιθέτως, το 21,3% δε συνειδητοποιεί ότι η αναμμένη μηχανή συμβάλλει στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εντός της σήραγγας.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης γνώσης είναι ότι το 12,6% σε μία τέτοια συνθήκη θα προέβαινε στην παραμονή εκτός του οχήματός του και κοντά σε αυτό, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Εν συνεχεία, ανασκοπώντας τις σωστές προθέσεις συμπεριφοράς σε κρίσιμα γεγονότα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 48,1% γνωρίζει ότι, αν είναι ασφαλές, πρέπει να προσπαθήσει να βγάλει το όχημά του από τη σήραγγα, αν αυτό αρχίσει να βγάζει καπνούς, ενώ, σε επικίνδυνη συνθήκη φωτιάς εντός της σήραγγας που απαιτείται εγκατάλειψη, μόνο το 18,3% γνωρίζει ότι πρέπει να αφήσει τα κλειδιά εντός του οχήματος, πριν το εγκαταλείψει.

Στα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι οι λανθασμένες και επικίνδυνες δυνητικές συμπεριφορές σε κρίσιμες συνθήκες πολλών οδηγών. Χαρακτηριστικά αναδεικνύεται πως το 42,4% και το 22,6% θα αγνοούσε τους κόκκινους σηματοδότες που θα άναβαν πάνω από τις λωρίδες κυκλοφορίας, εντός της οδικής σήραγγας και πριν την είσοδο σε αυτή αντίστοιχα.

Επιπλέον, το 36,7% και το 19,7% δεν αντιλαμβάνεται τον επιπλέον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει η όπισθεν πορεία και η αναστροφή αντίστοιχα, κάτι που μας δείχνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των οδηγών μπορεί και να το δοκίμαζαν αν ένιωθαν ότι κινδυνεύουν!

Σε επικίνδυνο μάλιστα συμβάν, με φλεγόμενο προπορευόμενο όχημα, το 5,3% θα πραγματοποιούσε σίγουρα αναστροφή ή θα έκανε όπισθεν, ενώ ένα 5,1% θα προσπαθούσε να προσπεράσει προσεκτικά το φλεγόμενο όχημα!

Οι επιδόσεις των ερωτώμενων αξιολογήθηκαν συνολικά και οι ερωτώμενοι κατατάχθηκαν σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με τις επιδόσεις τους (γνώσεις – συνήθειες οδήγησης – προθέσεις συμπεριφοράς). Αν και σχεδόν το 50% εμφάνισε πολύ ικανοποιητική επίδοση, υπάρχει ένα 40% που χρειάζεται επιπλέον εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΕΜΠ.

Αν θέλετε να μάθετε όλες τις ασφαλείς πρακτικές διέλευσης μιας σήραγγας αλλά και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κινδύνου εντός αυτής δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.