Ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό SUV η Alfa Romeo;

Στα σκαριά βρίσκεται ένα μικρό ηλεκτρικό SUV από την Alfa Romeo. Διαβάστε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και πότε αναμένεται να το δούμε...

Βρείτε μας στο

Την επέκταση της γκάμας της εξετάζει η Alfa Romeo με την προσθήκη ενός μικρός SUV, που θα σταθεί δίπλα στην Tonale. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα μπορούσε να είναι η νέα Giulietta

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, το μικρό SUV θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2022. Εννοείται πως κατά την εξέλιξή του, οι Ιταλοί θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν από τη συγχώνευση των PSA-FCA. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στην πλατφόρμα CMP.

Η Compact Modular Platform χρησιμοποιήθηκε, εκτός των άλλων, για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Corsa-e και e-208. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη νέα ηλεκτρική έκδοση του Opel Mokka, η οποία θα έρθει σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των ανανεωμένων Giulia και Stelvio στην Ελλάδα

Αν χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του μικρού SUV της Alfa Romeo, τότε θα μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 134 ίππων που θα προσφέρει αυτονομία 300+ χιλιομέτρων. Βέβαια, στην περίπτωση της Alfa Romeo ενδεχομένως να δούμε αυξημένη ισχύ, αλλά και ένα σύστημα τεχνητού ήχου.