Έτσι φροντίζουμε το αυτοκίνητό μας μετά τις διακοπές

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως φροντίζουμε το αυτοκίνητό μας μετά τις διακοπές του καλοκαιριού απλά και εύκολα. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

Βρείτε μας στο

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και αυτό σημαίνει πως οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν (αν δεν έχουν ήδη τελειώσει), για όσους είχαν την τύχη και την ευκαιρία να πάνε, σε αυτή την δύσκολη, παράξενη και πρωτόγνωρη περίοδο, λόγω της πανδημίας.Δείτε επίσης: Τι σημαίνουν οι αριθμοί στις διαστάσεις ελαστικών;

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε πάει διακοπές με το αυτοκίνητό σας, καλό θα είναι να το φροντίσετε, μόλις επιστρέψετε στην έδρα σας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου, πως όσο εμείς κάνουμε διακοπές με το αυτοκίνητό μας, αυτό διανύει ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Χωματόδρομοι έως και καρόδρομοι στην αναζήτηση μιας παραλίας, ακραία υψηλές θερμοκρασίες, αλάτι, άμμος κλπ. το ταλαιπωρούν και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Ας δούμε λοιπόν μερικά απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε, μόλις επιστρέψουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

  1. Αφαιρούμε ότι περιττό υπάρχει και δεν θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον. Σχάρα οροφής, κοτσαδόρος, βάση ποδηλάτου κλπ. πρέπει να φύγουν από το αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει και για πράγματα που πιθανότατα του έχουμε φορτώσει στο πορτμπαγκάζ ή και στην καμπίνα και καταλαμβάνουν χώρο και ίσως προσθέτουν και αρκετό βάρος.
  2. Πηγαίνουμε το αυτοκίνητό μας για πλύσιμο σε ειδικό, ο οποίος μπορεί να μας εξασφαλίσει πως το αυτοκίνητο θα πλυθεί, όπως και το μοτέρ (με την απαραίτητη ασφάλεια) το οποίο θα έχει γεμίσει σκόνη, αλλά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και οι θόλοι του.
  3. Ιδανικά, κερώνουμε το αυτοκίνητό μας μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου σε εξειδικευμένο κατάστημα, προκειμένου να θωρακίσουμε το χρώμα του.
  4. Εννοείται πως κάνουμε και εσωτερικό καθαρισμό. Αν το κάνει ειδικός ξέρει καλά τι πρέπει να προσέξει. Αν το κάνουμε εμείς, φροντίζουμε να αφαιρέσουμε τα πατάκια σε καμπίνα και πορτμπαγκάζ και να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσουμε τρίχες από κατοικίδια, την άμμο κλπ. Αν υπάρχουν λεκέδες από άλατα στα καθίσματα, τους απομακρύνουμε προσεκτικά με λίγο νερό και σαπούνι.
  5. Ελέγχουμε τους υαλοκαθαριστήρες, καθώς ο καυτός ήλιος ίσως έχει ξεράνει τα λαστιχάκια τους και αυτό θα μειώσει την απόδοσή τους (τους χρειαζόμαστε σε άριστη κατάσταση για το φθινόπωρο και τον χειμώνα).
  6. Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Αν παρατηρήσουμε πως κάποιο έχει χάσει παραπάνω αέρα από τα υπόλοιπα καλό είναι να το ελέγξουμε για πιθανό σκίσιμο/τρύπημα και ίσως να το αλλάξουμε.
  7.  Αν έχουμε χρησιμοποιήσει κάτι από το φαρμακείο του αυτοκινήτου μας, φροντίζουμε να το αντικαταστήσουμε.
  8. Φυσικά κάνουμε τους τυπικούς ελέγχους υγρών, λαδιών κλπ. ενώ βλέπουμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται το φίλτρο καμπίνας αλλά και αέρος. Αν πάλι δεν νιώθουμε σίγουροι πως μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τους απαραίτητους ελέγχους, καλό είναι να κλείσουμε ραντεβού σε ένα συνεργείο.