Χρήσιμα: Τι σημαίνουν οι αριθμοί στις διαστάσεις ελαστικών;

Τι γνωρίζετε για τις διαστάσεις ελαστικών; Ας δούμε τι εκφράζει το κάθε νούμερο ξεχωριστά μέσα από το παράδειγμα 255/35 R19...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Όλοι τους γνωρίζουν, λίγοι όμως ξέρουν με ακρίβεια τι σημαίνουν. Αναφέρομαι στις διαστάσεις των ελαστικών και στους αριθμούς που τις περιγράφουν. Σίγουρα έχετε δει μία σειρά αριθμών και γραμμάτων που βρίσκονται στο προφίλ του κάθε ελαστικού.

Χειμερινά ελαστικά: Ταιριάζουν για τις συνθήκες της Ελλάδας; (+video)

Αυτούς τους αριθμούς πρέπει να γνωρίζουμε όταν ψάχνουμε τα νέα ελαστικά για το αυτοκίνητό μας. Τι σημαίνει, όμως, ο κάθε όρος; Ας το δούμε με το παράδειγμα της φωτογραφίας. Θα αναλύσουμε τη σημασία των αριθμών για ένα ελαστικό πάνω στο οποίο αναγράφονται οι εξής διαστάσεις: 255/35 R19.


Ξεκινάμε από το 255, αριθμός ο οποίος δίνει πληροφορίες για το μέγεθος του πέλματος. Πρόκειται για το μέρος του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα και μετριέται σε χιλιοστά. Ακολουθεί ο δεύτερος αριθμός, στην περίπτωση μας το 35, και εκεί γίνονται τα περισσότερα λάθη.

Το συγκεκριμένο νούμερο σχετίζεται με το προφίλ του ελαστικού, δηλαδή το ύψος του πλαϊνού μέρους που δεν έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο. Δεν εκφράζει το μέγεθος σε χιλιοστά, όπως στην περίπτωση του πέλματος, αλλά το ποσοστό του προφίλ συναρτήσει του πέλματος. Στο παράδειγμά μας, το 35 σημαίνει ότι το προφίλ ισούται με το 35% του πέλματος που είναι 255. Με έναν απλό υπολογισμό προκύπτει ότι το προφίλ στην περίπτωσή μας είναι 8,925 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα ελαστικά που δεν κλατάρουν (+video) 

Ακολουθεί το R19, με το R να σχετίζεται με την δομή πλέξης του ελαστικού και να προκύπτει από την αγγλική λέξη Radial, δηλαδή ακτινικός. Όσο για το 19, το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι γιατί πρόκειται για τον πιο δημοφιλή αριθμό. Σχετίζεται με το μέγεθος της ζάντας και για την ακρίβεια, εκφράζει την διάμετρό της σε ίντσες. Μία ίντσα είναι 2,54 εκατοστά. Δηλαδή στο παράδειγμά μας η ζάντα έχει διάμετρο 48,26 εκατοστών.

Κάπως έτσι ολοκληρώνονται οι διαστάσεις των ελαστικών. Ωστόσο, σε κάθε λάστιχο αναγράφονται κι άλλοι αριθμοί που έχουν το ενδιαφέρον τους. Συνεπώς σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, όπου θα αναλύσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τα ελαστικά!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.