Τεχνικό: Τι είναι το turbo μεταβλητής γεωμετρίας; (+video)

Στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν το turbo lag, πολλές εταιρείες στράφηκαν στο turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Δείτε τι είναι και πως λειτουργεί...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Δεδομένου ότι σε πρόσφατο κείμενο αναλύσαμε τι είναι το turbo και πως λειτουργεί, ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε στα συστήματα υπερπλήρωσης. Σειρά έχει το turbo μεταβλητής γεωμετρίας, γνωστό και ως VTG (Variable Turbine Geometry).

Τεχνικό: Τι είναι ο αισθητήρας Λάμδα;

Πρόκειται για μία τεχνολογία που εφευρέθηκε προκειμένου οι κινητήρες να κερδίσουν μέγιστη αποδοτικότητα και να «απαλλαγούν» από το φαινόμενο της υστέρησης (turbo lag). Η παρουσία του turbo μεταβλητής γεωμετρίας έχει μακρά ιστορία στους κινητήρες πετρελαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκει εφαρμογή και σε μοτέρ βενζίνης, όπως της Porsche 911.


Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στους κινητήρες που τροφοδοτούνται με βενζίνη, τα θερμικά φορτία της καύσης είναι πολύ πιο έντονα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί ναι γίνει εφαρμογή αυτού του είδους συστημάτων υπερπλήρωσης λόγω μειωμένης αξιοπιστίας.

Βασικό χαρακτηριστικό ενός turbo μεταβλητής γεωμετρίας είναι ότι περιμετρικά της φτερωτής των καυσαερίων υπάρχουν κάποια πτερύγια. Σε χαμηλές στροφές λειτουργίας παραμένουν κλειστά. Έτσι αυξάνεται η πίεση των καυσαερίων και μπορούν να περιστρέψουν άμεσα τη φτερωτή.

Τεχνικό: Γνωρίζετε τι είναι το Αβάνς; Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε

Αντίθετα, καθώς αυξάνονται οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα, τα πτερύγια ανοίγουν. Έτσι, στις υψηλές στροφές μεγιστοποιείται η ροή καυσαερίων και μειώνεται η ταχύτητα περιστροφής της φτερωτής. Ο έλεγχος της κίνησης των πτερυγίων γίνεται τις περισσότερες φορές με υδραυλικό μηχανισμό.

Τα VTG αποτελούν ουσιαστικά την εναλλακτική λύση των διαδοχικών turbo. Στην πρώτη περίπτωση τα κλειστά πτερύγια δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάλειψη της υστέρησης, ενώ στη δεύτερη υπάρχει ένα πολύ μικρό turbo για τις χαμηλές στροφές.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε στο video τη λειτουργία μίας τουρμπίνας μεταβλητής γεωμετρίας. Αν χρειάζεστε υπότιτλους, πατήστε στο ειδικό εικονίδιο υποτίτλων και μετά στο εικονίδιο ρυθμίσεων διαλέξτε “αυτόματη μετάφραση” και “ελληνικά”.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.