Τεχνικό: Τι είναι το turbo και πως λειτουργεί; (+video)

Το turbo υπάρχει σχεδόν σε κάθε σύγχρονο κινητήρα είτε τροφοδοτείται από βενζίνη, είτε από πετρέλαιο. Δείτε τι είναι, πώς λειτουργεί...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Στην εποχή του «downsizing» η πλειονότητα των σύγχρονων κινητήρων χρησιμοποιούν το turbo για να είναι πιο αποδοτικοί. Τι είναι, όμως, το συγκεκριμένο σύστημα υπερπλήρωσης και πως αυξάνει την ισχύ του μοτέρ;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι για να αυξηθεί η ιπποδύναμη ενός κινητήρα πρέπει να του προσφέρουμε περισσότερο καύσιμο και αέρα. Το πρώτο είναι σχετικά εύκολο, αλλά η βελτίωση της «αναπνοής» είναι το μεγάλο στοίχημα κι εδώ ακριβώς έρχεται το turbo. Σε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο αέρας εισέρχεται στον κινητήρα με φυσική αναρρόφηση χωρίς να είναι εφικτή η αύξηση της πίεσης. Η ποσότητα του αέρα αυξάνεται, και μαζί της αυξάνεται και η ιπποδύναμη, όταν τοποθετηθεί στον κινητήρα το turbo.

Τεχνικό: Τι είναι το AdBlue στα σύγχρονα diesel; (+video)


Πρόκειται για ένα εξάρτημα που αποτελείται από δύο φτερωτές που ενώνονται μεταξύ τους μέσω ενός άξονα. Η κίνηση της μίας επηρεάζει άμεσα την κίνηση της άλλης. Η μία φτερωτή τοποθετείται στο σημείο που εξέρχονται τα καυσαέρια από τον κινητήρα (θερμό μέρος) και, εκμεταλλευόμενη την κινητική τους ενέργεια, περιστρέφεται.

Έτσι, παρασύρει σε κίνηση και την δεύτερη φτερωτή (ψυχρό μέρος). Αυτή βρίσκεται λίγο πριν από την πολλαπλή εισαγωγής του κινητήρα και ωθεί τον αέρα με μεγαλύτερη πίεση εντός του κινητήρα. Ταυτόχρονα, ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο και είναι εφικτή η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα.

Τεχνικό: Τι είναι ο αισθητήρας Λάμδα;

Αξίζει να τονίσουμε ότι το turbo έχει την τάση να αυξάνει τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα καθώς τον συμπιέζει. Έτσι, στην διάταξη παρεμβάλλεται και ένας εναλλάκτης, γνωστός με το όνομα intercooler. Αυτή η συσκευή ψύχει τον αέρα αυξάνοντας την πυκνότητά του.

Πλέον σχεδόν κάθε κινητήρας βενζίνης ή πετρελαίου εξοπλίζεται με turbo. Τα πλεονεκτήματα δεν περιορίζονται μόνο στην αύξηση της ισχύος. Η βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και η μείωση των εκπομπών ρύπων είναι επίσης αποτελέσματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ακολουθεί ένα κατατοπιστικό video για να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.