Τα αυτοκίνητα με ελληνική ονομασία!

Οι εταιρείες κάνουν τα πάντα για να βρουν ένα ιδιαίτερο και ωραίο όνομα για τα μοντέλα τους και πολλές φορές καταφεύγουν στην Ελλάδα για... έμπνευση!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Renault Clio

Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων επιλέγει πολύ προσεκτικά την ονομασία κάθε μοντέλου που παράγει, καθώς αυτή η μικρή λέξη ή ο αριθμός θα αποτελέσει την ταυτότητα του αυτοκινήτου, που θα το συνοδεύει για χρόνια, θα αποτελέσει την εμπορική του ονομασία στις παγκόσμιες αγορές και βέβαια θα πρέπει να δηλώνει το χαρακτήρα του και να δικαιώνει τη φήμη και την κληρονομιά που κουβαλάει.

Ας δούμε όμως τα αυτοκίνητα που έχουν ονομασία εμπνευσμένη από την χώρα μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ξεκινάμε από την Lancia, καθώς τα περισσότερα από τα μοντέλα της είχαν ελληνικά ονόματα, δανεισμένα πότε από τη μυθολογία, πότε από το αλφάβητο και άλλες φορές χρησιμοποιώντας ολόκληρες ελληνικές λέξεις (π.χ. Beta, Delta, Kappa, Ypsilon, Musa, Phedra, Stratos, Thema, Thesis κλπ).

Πέραν όμως της Lancia, υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που δανείστηκαν τις ονομασίες των μοντέλων τους από την ελληνική γλώσσα όπως το Ford Taurus, οι Chevrolet Astro και Kalos, η Citroen Xantia, τα Mitsubishi Carisma, Cosmos, Diamante, Eclipse και Sigma και το Volkswagen Arteon. H Toyota χρησιμοποιεί ελληνικά συνθετικά για να παράξει ονόματα μοντέλων της όπως έκανε με το Yaris που προέρχεται από το Charis (η χάρις) και το Ya (ναι στα γερμανικά), αλλά και το Dyna που δανείζεται το ελληνικό πρόθεμα της δύναμης.


Κυρίως όμως η ελληνική μυθολογία είναι αυτή που εμπνέει τους κατασκευαστές. Ένας εξ’ αυτών είναι η Volkswagen με τρία μοντέλα της, τα Eos, Atlas και Phaeton, να βαφτίζονται από ελληνικές μυθολογικές θεότητες, την Ηώ, κόρη του τιτάνα Υπερίωνα και της τιτάνιδας Θείας, αδελφή του Ήλιου και της Σελήνης, και τον Φαέθωνα, γιο του Ήλιου και της Κλυμένης. Μιλώντας για θεότητες και τιτάνες να θυμηθούμε και τα Nissan Titan και Gumpert Apollo, που οι ονομασίες τους δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Παραμένουμε στα μονοπάτια της μυθολογίας και να σου μπροστά μας ο φοβερός Μινώταυρος ή Αστερίων, που η Lamborghini αποφάσισε να τον βγάλει από το λαβύρινθο της Κνωσσού και να τον τοποθετήσει στο υβριδικό της υπεραυτοκίνητο Asterion. Ένα ακόμη εξίσου φοβερό τέρας θα συναντήσουμε στην ελληνική μυθολογία, την περίφημη Χίμαιρα που εξέπνεε φωτιά, είχε σώμα κατσίκας και τρία κεφάλια λέοντα, κατσίκας και δράκοντα, ενώ η ουρά της κατέληγε σε φίδι. Τη συναντάμε στην Ιλιάδα αλλά και στο μοντέλο Chimaera της TVR. Γυρνώντας μερικές σελίδες στο βιβλίο του ομηρικού έπους θα βρούμε την Χρυσηίδα, η οποία αποτέλεσε λάφυρο του Αχιλλέα, αλλά και της Toyota ονομάζοντας το μοντέλο της Cressida.

Και περνώντας από την Ιλιάδα στην Οδύσσεια θα συναντήσουμε το Honda Odyssey. Μία ακόμη στάση, αυτή τη φορά στα έργα του Ευριπίδη, που θα μας φέρει αντιμέτωπους με την Ηλέκτρα και συγκεκριμένα την Buick Electra. Τελευταία στάση στις εννιά μούσες, δύο εκ των οποίων επέλεξε η Renault και συγκεκριμένα την Κλειώ και τη Θάλεια για να ονομάσει τα μοντέλα της Clio και Thalia.

Η Renault πέραν των δύο μουσών, έχει ονομάσει άλλα δύο μοντέλα της με ελληνικά ονόματα, το Zoe και το Koleos στο οποίο δε στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή καθώς στα αρχαία ελληνικά κολεός είτε είναι ο κόλπος της γυναίκας ή θηλυκού ζώου, είτε η σαρκοφάγος, δεν ξέρω ποια εκ των δύο σημασιών θα ήταν καλύτερη επιλογή για τη Renault. Παρομοίως άτυχη ήταν και η Hyundai που αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει στην Πορτογαλία το Kona ως Kauai, καθώς Kona είναι στην πορτογαλική αργκό το γυναικείο γεννητικό σύστημα. Παρεμπιπτόντως να θυμίσουμε πως η Hyundai έχει στην γκάμα της το μοντέλο Creta, τιμώντας τη μεγαλόνησο!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.