Έτσι κατασκεύασε η Ford το μεγαλύτερο εξάρτημα σε 3D εκτυπωτή (+video)

Οι 3D εκτυπωτές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ακόμη ένα παράδειγμα είναι το νέο εξάρτημα από 3D εκτυπωτή της Ford, που είναι και το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής.

Βρείτε μας στο


Αν και ακόμη βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της χρήσης των 3D εκτυπωτών στην κατασκευή εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα, δεν είναι λίγες οι φορές που το αποτέλεσμα εκπλήσσει. Για παράδειγμα, δείτε εδώ τις δαγκάνες φρένων που κατασκευάζει η Bugatti μέσω 3D εκτυπωτή αλλά και τον τρόπο που δοκιμάζει την αντοχή τους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία φαίνεται πως είναι πολλά υποσχόμενη και οι εταιρείες αυτοκινήτου δεν διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν όλο και περισσότερο. Όπως για παράδειγμα η Ford, η οποία μας παρουσιάζει μέσω video, που μπορείτε να δείτε πιο κάτω στο τέλος του άρθρου, πως κατασκευάζει το μεγαλύτερο εξάρτημα σε 3D εκτυπωτή.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα χρησιμοποιήθηκε στο “Hoonitruck”, του Ken Block που έχει κάτω από το καπό του έναν V6 Ecoboost βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων με δύο turbo και για την περίσταση αποδίδει 900 ίππους (δείτε το εδώ να πρωταγωνιστεί στο εντυπωσιακό video του Gymkhana 10). Το εξάρτημα αυτό που είναι συνάμα και το μεγαλύτερο μεταλλικό εξάρτημα από τρισδιάστατο εκτυπωτή που φτιάχτηκε ποτέ στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ένας αυλός εισαγωγής.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας και προσπαθειών της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο με μία ομάδα τεχνικών στο τμήμα έρευνας της Ford από την Ευρώπη, οι οποίοι ανέλαβαν τη δομική ανάλυση για τη σχεδίαση του εξαρτήματος. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προσθετικής Ψηφιακής Κατασκευής (Digital Additive Production) RWTH του Aachen, η ομάδα κατασκεύασε ένα περίπλοκο αυλό εισαγωγής από αλουμίνιο που παρέχει αέρα από τους υπερσυμπιεστές στους κυλίνδρους του κινητήρα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση – ή αλλιώς η προσθετική κατασκευή, όπως αποκαλείται – είναι μία μέθοδος κατασκευής χωρίς εργαλεία που εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στη σχεδίαση και συνεπάγεται εξοικονόμηση βάρους και βελτιωμένη απόδοση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται συχνά στην εξέλιξη οχημάτων Ford για τη δοκιμή και βελτιστοποίηση διαφορετικών σχεδίων, αλλά και για την κατασκευή εργαλείων ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος. Για τον αυλό εισαγωγής του “Hoonitruck”, που ζυγίζει περίπου 6 κιλά, η όλη διαδικασία κατασκευής διήρκεσε πέντε ημέρες.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr