Euro Rescue, η νέα εφαρμογή Διάσωσης από τον Euro NCAP (+video)

O ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε το λανσάρισμα της εφαρμογής Euro Rescue για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των συνεργείων διάσωσης.

Βρείτε μας στο
2020 Euro Rescue Εφαρμογή Euro NCAP

Σε ένα τροχαίο ατύχημα κάθε λεπτό μετράει για τη διάσωση των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα εμπλεκόμενα οχήματα. Η νέα εφαρμογή Euro Rescue του Euro NCAP δημιουργήθηκε για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των διασωστικών συνεργείων και την ίδια στιγμή να κάνει την επέμβαση τους πιο γρήγορη και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματική.

Η Euro Rescue εφαρμογή που απευθύνεται στα σωστικά συνεργεία όλης της Ευρώπης και παρέχει στις ομάδες διάσωσης όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα όχημα. Ο Euro NCAP αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα οχήματα γίνονται ολοένα και πιο “σκληρά” (λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών των crash tests) και πολύπλοκα και πως οι διασώστες χρειάζονται “γρήγορη και ξεκάθαρη πληροφορία” για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν, σχετικά με την δομή ενός αμαξώματος αλλά και τα περιφερειακά του.

Η εφαρμογή Euro Rescue έρχεται να δώσει τη λύση στους διασώστες προσφέροντας γνώση. Συγκεντρώνει σε ένα “μέρος” όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστούν για ένα όχημα οι διασώστες, ώστε να κόψουν και να απομακρύνουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν στους τραυματίες, χωρίς να χρειαστεί να το κάνουν στα “τυφλά” και γι αυτό το λόγο να χάσουν χρόνο την πολύτιμη “Χρυσή Ώρα”, όπως ονομάζεται το πρώτο χρονικό διάστημα κατά την απόπειρα διάσωσης.

Τα “φύλλα διάσωσης” όπως ονομάζονται αλλά και οι “οδηγοί εκτάκτου ανάγκης” παρέχονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές για τα μοντέλα τους και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τη θέση των πυροκροτητών για τους αερόσακους, των μπαταριών και των υψηλής τάσης καλωδίων. Σε συνεργασία και με την Διεθνή Ένωση Υπηρεσιών πυρόσβεσης και Διάσωσης (Association of Fire & Rescue Services -CTIF) ο Eurto NCAP συγκέντρωσε όλες αυτές τις πληροροφίες σε μία και μοναδική εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους ανεξάρτητα αν ανήκουν σε κάποιο Σώμα και λειτουργεί online και offline, διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, ενώ από το 2023 οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Δείτε και στο σύντομο video που ετοίμασε ο Euron NCAP για την Euro Rescue εφαρμογή.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr