Εξηλεκτρισμός και για τα σπορ μοντέλα της Mercedes

Ο εξηλεκτρισμός των σπορ μοντέλων της είναι μάλλον το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη Mercedes, η οποία μας δίνει τα πρώτα στοιχεία για τα πλάνα της.

Βρείτε μας στο
Mercedes σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Με την έλευση τους τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έχουν φέρει τα πάνω κάτω σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες αναφορικά με τις επιδόσεις που προσφέρουν και ειδικά στις κορυφαίες. Ξαφνικά ιπποδυνάμεις της τάξης των 600, 800 ακόμη και 1.000 ίππων είναι νούμερα που βλέπει κανείς σε “απλά” sedans αλλά και… pick ups, ενώ μέχρι πριν από λίγα μόλις χρόνια αντιστοιχούσαν αποκλειστικά σε σπορ αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα. Η Mercedes είναι ένας από τους κατασκευαστές που εργάζεται πάνω στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της ανεξαρτήτως κατηγορίας και θέλει φυσικά να δει να κινούνται με ρεύμα και τα σπορ αυτοκίνητα της.

Το ευρωπαϊκό Automotive News αναφέρει πως σε συνέντευξη του στο γερμανικό Manager Magazin, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ola Källenius δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η Mercedes να δημιουργήσει μια ηλεκτρική πλατφόρμα μόνο για σπορ μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία η Mercedes AMG Project One των 1.000+ ίππων (+video)

Παράλληλα, ο γενικός οικονομικός διευθυντής των Γερμανών Harald Wilhelm δήλωσε στο BLoomberg Television: “Έχουμε ένα μεγάλο portfolio προϊόντων, στο οποίο περιλαμβάνονται και πολύ ελκυστικά σπορ αυτοκίνητα, για αυτό και τα σπορ αυτοκίνητα μας θα εξηλεκτριστούν επίσης”, ενώ παρότρυνε τους φίλους της Mercedes να μείνουν συντονισμένοι.

Το υβριδικό Mercedes AMG Project One είναι σίγουρα αυτό που θα κάνει την αρχή για την γερμανική εταιρία και μένει να δούμε από που θα κάνει την ηλεκτρική αρχή για τα υπόλοιπα σπορ μοντέλα της.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr