Στην τελική ευθεία η Mercedes-AMG Project ONE των 1.000+ ίππων (+video)

Η Mercedes-AMG Project ONE βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξής της. Ας την ακούσουμε λίγο πριν περάσει στην παραγωγή...

Βρείτε μας στο
Mercedes σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το πιο ενδιαφέρον στάδιο του project! Έτσι περιγράφει η γερμανική φίρμα τις τελικές δοκιμές της Mercedes-AMG Project ONE εντός πίστας. Εκεί διορθώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν το αυτοκίνητο περάσει στην παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Νέα Mercedes-AMG GT Black Series, η ισχυρότερη V8 AMG

Το εγχείρημα της Mercedes-AMG δεν ήταν εύκολο και αυτό ήταν γνωστό εξ’ αρχής. Η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ένα όχημα που θα προέρχεται από τη Formula 1 και θα έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο. Εννοείται πως ο βασικός στόχος δεν είναι άλλος από την κατάρριψη κάθε ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στις πίστες όλου του κόσμου.

Αυτή η «τρελή» ιδέα πλέον βρίσκεται στην τελική της μορφή και η Mercedes-AMG Project ONE δοκιμάστηκε σε πλήρη ισχύ. Στο video που ακολουθεί, η γερμανική φίρμα μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε τον φυσικό ήχο του hypercar από την πίστα δοκιμών.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό turbo στους νέους κινητήρες της Mercedes-AMG

Πριν το ακούσετε, όμως, να υπενθυμίσουμε ότι εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα μόλις 1.600 κ.εκ. που έρχεται κατευθείαν από το αγωνιστικό μονοθέσιο της φίρμας στη Formula 1 και στροφάρει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ξεπερνά τους 1.000 ίππους και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.