H Mercedes αποκαλύπτει το νέο MBUX της S-Class (+video)

Η νέα S-Class θα αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο, ωστόσο η Mercedes παρουσίασε τώρα το νέο εντυπωσιακό MBUX σύστημα πολυμέσων της.

Βρείτε μας στο
MBUX 2020 Mercedes


Η νέα Mercedes S-Class θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που θα φέρει τη νέα γενιά του συστήματος Mercedes-Benz User Experience (MBUX) όταν και θα αποκαλυφθεί επίσημα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε οι άνθρωποι της Mercedes φροντίζουν να μας ενημερώσουν για τις προηγμένες λειτουργίες του νέου MBUX με μια μίνι σειρά τριών επεισοδίων. Το νέο MBUX, τουλάιχστον στη διαρρύθμιση που θα έχει στο κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας πραγματικά εντυπωσιάζει με highlight την τοποθέτηση για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής Head Up Display (προαιρετικά δύο οθόνες) επαυξημένης πραγματικότητας!

Όπως και το MBUX που γνωρίζουμε από το 2018, το έτος που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του, έτσι και το νέο είναι σε θέση να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες δεχόμενο φωνητικές εντολές από τους επιβαίνοντες της καμπίνας, αλλά και με χερονομίες, χωρίς δηλαδή τη χρήση των οθονών αφής. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τις οθόνες δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να τις αγγίζετε αφού δέχονται εντολές από το… απομακρυσμένο δάκτυλο σας.

Στο νέο MBUX ο φωνητικός βοηθός “Hey Mercedes” έχει την ικανότητα για περισσότερο διάλογο. Ορισμένες ενέργειες μάλιστα μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείτε “Hey Mercedes” για ενεργοποίηση, όπως η λήψη τηλεφωνικής κλήσης ή η εμφάνιση του χάρτη πλοήγησης.

Επίσης ο ψηφιακός βοηθός της Mercedes, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μαθαίνει για εσάς και τις συνήθειες σας, μπορεί να εξηγήσει πού βρίσκεται το κουτί πρώτων βοηθειών ή πώς γίνεται η σύνδεση ενός smartphone μέσω Bluetooth.

Παράλληλα με τη χρήση του PIN, μια νέα μέθοδος επαλήθευσης ταυτότητας εγγυάται υψηλό επίπεδο ασφάλειας για όλους τους χρήστες του MBUX. Συνδυάζει δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου και φωνητική αναγνώριση. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεται η πρόσβαση στις προσωπικές ρυθμίσεις, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για επαλήθευση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα από το όχημα.

Οι νέες οθόνες που θα δούμε στην S-Class αυτές καθαυτές είναι επίσης εντυπωσιακές και μπορούν να φτάσουν έως και τις πέντε σε αριθμό στο εσωτερικό. Υιοθετούν προαιρετικά την τεχνολογία OLED και αυτό σημαίνει με λίγα λόγια εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, πιο κορεσμένα χρώματα αλλά και σχεδόν απόλυτη απόδοση του μαύρου, όπως γνωρίζουμε και από τις αντίστοιχες εφαρμογές της τεχνολογίας στις οικιακές τηλεοράσεις και τα smartphones.

Άλλο σημείο που κάνει εντύπωση είναι η δυνατότητα της οθόνης του οδηγού για τρισδιάστατη απεικόνιση χωρίς να χρειάζονται 3D γυαλιά. Αυτό που ξεχωρίζει επίσης το νέο MBUX από το προηγούμενο είναι η γρήγορος και εύκολος διαμοιρασμός περιεχόμενου και πληροφοριών μεταξύ των επιβατών. Για παράδειγμα ένας από τους πίσω επιβάτες μπορεί να επιλέξει το σύστημα πλοήγησης από τη δική του οθόνη, να ορίσει μια διαδρομή και έπειτα να την προβάλλει στην κεντρική οθόνη ώστε να τη χρησιμοποιήσει ο οδηγός. Ιδιαίτερα υψηλό παρουσιάζεται και το επίπεδο εξατομίκευσης αναφορικά με τα γραφικά αλλά κα τον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών με το σύστημα να μπορεί να αποθηκεύει τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη, ακόμη και εκείνων που δεν κάθονται στη θέση του οδηγού, ενώ μπορεί να μοιράζεται τα συγκερκιμένα δεδομένα και με άλλες Mercedes.

Δείτε τη νέα γενιά του MBUX σε “δράση” στο ακόλουθο video που ετοίμασαν οι άνθρωποι της γερμανιής εταιρίας.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr