H Mercedes X-Class έγινε μέρος του ρεκόρ Guinness (+video)

H Mercedes X-Class έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του νέου ρεκόρ Guinness κατακόρυφης κατάβασης με mountain bike, που έλαβε χώρα στην Αυστρία και αποτέλεσε το προϊόν παραγωγής ενός εντυπωσιακού video

Βρείτε μας στο

Συνολική κατακόρυφη κατάβαση 40.840,5 μέτρων σε 24 ώρες με mountain bike. Αυτό είναι το νέο ρεκόρ Guinness, που σημειώθηκε από τους ποδηλάτες Amir Kabbani και Patrick Schweika, με τη σύμπραξη της Mercedes X-Class. Μπερδευτήκατε;

Δύο επαγγελματίες ποδηλάτες, οι Amir Kabbani και Patrick Schweika, βρέθηκαν στο Bike Park του Schladming της Αυστρίας, ώστε να πετύχουν έναν… ημίτρελο στόχο. Δηλαδή, να καταρρίψουν το υπάρχον ρεκόρ μέγιστης κατακόρυφης κατάβασης με mountain bike σε 24 ώρες, που ήταν 32.796 μέτρα.

Καθώς η διαδρομή της κατάβασης ήταν 1.074,5 μέτρα, η ανάγκη επανάληψής της όσο το δυνατόν περισσότερες φορές σε 24 ώρες, ήταν αναγκαία. Για αυτό, χρειάστηκε ένα όχημα με δυνατότητες γρήγορης ανάβασης, ώστε να μεταφέρει τους ποδηλάτες με τα mountain bikes τους, ξανά στην εκκίνηση. Σε αυτό στο σημείο μπαίνει στην εξίσωση η Mercedes X-Class, που κλήθηκε να παίξει το δικό της -αναμφίβολα σημαντικό- ρόλο στο εγχείρημα.

Το Pick-Up συνδυάζει 3 στοιχεία, που ήταν απαραίτητα για την επίτευξη του τελικού στόχου. H Mercedes X-Class διαθέτει αρκετό χώρο για άνετη φόρτωση των ποδηλάτων, καθώς και για τη γρήγορη εκφόρτωσή τους. Ταυτόχρονα, το μικτό (άσφαλτος και χώμα) και μεγάλης κλίσης ανηφορικό οδόστρωμα, απαιτούσε ένα όχημα που να μπορεί να κινηθεί το ίδιο αποτελεσματικά σε κάθε έδαφος. Όπερ και εγένετο, με το συνδυασμό να τα καταφέρνει περίφημα, σπάζοντας το ρεκόρ. Βλέπετε, η συνολική κατάβαση των δύο ποδηλατών έφτασε στα 40.840,5 μέτρα, γράφοντας ιστορία και μπαίνοντας στο βιβλίο Guinness.

Υπενθυμίζεται, πως η Mercedes X-Class διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός Pick-Up, τα οποία όμως συνδυάζονται και με στοιχεία από πολυτελή SUV. Ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων, η ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό και η τετρακίνηση, δίνουν στην X-Class τη δυνατότητα για απρόσκοπτη κίνηση εκτός δρόμου. Η δυνατότητα εξατομίκευσης σε επίπεδο χρωμάτων και εξοπλισμού, καθώς και το εσωτερικό που θυμίζει πολυτελές SUV, παίζουν το δικό τους ρόλο στην εικόνα του οχήματος. Με τη Mercedes X-Class, οι Γερμανοί δε στοχεύουν να προσελκύσουν μόνο επαγγελματίες που αναζητούν το επόμενό τους όχημα. Αποτείνονται και σε άτομα με ενεργητικό τρόπο ζωής, που αρέσκονται σε εκδρομές ή σπορ στη φύση. Όπως δηλαδή οι Amir Kabbani και Patrick Schweika.

Δείτε το εντυπωσιακό video που ετοίμασαν για την περίσταση, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr