Η Aston Martin Racing πουλάει τρεις αγωνιστικές Vantage!

Σε μια σπάνια κίνηση για κατασκευαστή η Aston Martin μας παρουσιάζει τη συλλογή Vantage Legacy, με τρεις αγωνιστικές Vantage να διατίθεται προς πώληση μαζί.

Βρείτε μας στο
Aston Martin Vantage Legacy

Η τάση στην αγορά των supercars ειδικότερα εκείνων που προορίζονται μόνο για χρήση μόνο σε περιβάλλον πίστας έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές στην παρουσίαση όλο και ακριβότερων μοντέλων που προσπαθούν να μεταφέρουν στον ευκατάστατο οδηγό τους την εμπειρία οδήγησης ενός καθρόαιμου αγωνιστικού με το ταμπελάκι για την τιμή τους να έχει φτάσει πλέον σε αρκετά εκατ. ευρώ. H Aston Martin φαίνεται να ακολουθεί την εξέλιξη αυτής της τάσης με τους Βρετανούς να προσφέρουν ως συλλογή τρεις καθαρόαιμες αγωνιστικές Vantage, τις GT4, GT3 και GTE, τρία μοντέλα που την έβαλαν ξανά στον χάρτη των επιτυχιών σε αγωνιστικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Εξαγορά του 20% της Aston Martin από την Mercedes

Η Vantage GT4 ήταν το πρώτο αγωνιστικό των Βρετανών που δημιουργήθηκε με βάση την πλατφόρμα VH της εταιρίας. Έκανε το ντεμπούτο του 2009 και μέχρι το τέλος του 2018 είχαν κατασκευαστεί συνολικά 107 αυτοκίνητα, τα οποία κέρδισαν δεκάδες νίκες και πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο στην κατηγορία τους. H GT4 της συλλογής είναι η τελευταία που κατασκεύασε η Aston Martin για αγωνιστική χρήση.

H 12κύλινδρη Vantage GT3 έκανε το ντεμπούτο της τρία χρόνια αργότερα, το 2012. Με αυτήν η Aston Martin κυριάρχησε στο βρετανικό πρωτάθλημα GT κατακτώντας τον τίτλο τέσσερις φορές (2013, 2015, 2016, 2018) με το αυτοκίνητο να παραμένει ανταγωνιστικό μέχρι και την αντικατάσταση του από τη νέα Vantage το 2019. Συνολικά κατασκευάστηκαν 46 Vantage GT3 σε μια περίοδο επτά ετών.

Διαβάστε επίσης: Νέες εκδόσεις “007” για Superleggera και Vantage

Η V8 Vantage GTE παρουσιάστηκε επίσης το 2012 και αποτέλεσε την εργοστασιακή προσπάθεια της Aston Martin για επιστροφή στις επιτυχίες στην κατηγορία μοντέλων παραγωγής, μετά από τη συμμετοχή της με πρωτότυπα στην κατηγορία LMP1. Μόλις επτά ήταν οι V8 Vantage GTE που κατασκευάστηκαν και αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην αγωνιστική τους επιτυχία αφού η ASton Martin κατάφερε να κατακτήσει με αυτές επτά φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, ενώ πήρε και δύο νίκες στην κατηγορία στο 24ωρο του Le Mans. Η V8 Vantage GTE της συλλογής είναι η έβδομη και η τελευταία.

H Aston Martin δεν αναφέρει τιμή για το επιτυχημένο αγωνιστικό της τρίο, η οποία λογικά θα γίνει γνωστή μόνο στους συλλέκτες που θα δείξουν ενδιαφέρον.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr